Νάξος: Συνάντηση Ε.Α.Σ. Νάξου με τον Μ. Κατρίνη

Newsroom.
09/08/2024 15:56
 
 
 

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Νάξο ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και, στη διάρκειά της, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δ. Καπούνης, έκανε αναφορά όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στα επενδυτικά σχέδια της Ένωσης. Για παράδειγμα, έγινε λόγος για τις κινήσεις που η Ε.Α.Σ. έχει κάνει για την κατοχύρωση ως προϊόντος προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης των αμνοεριφίων Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού όπως και την ανέγερση τυροκομείου στην ορεινή Νάξο για να παράγεται εκεί το τυρί Αρσενικό Π.Ο.Π.

Επιπλέον, ο Δ. Καπούνης ανέδειξε, για άλλη μία φορά, το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Νάξος και το πόσο αυτό επηρεάζει τον πρωτογενή της τομέα. Μάλιστα, ο Δ. Καπούνης επανέλαβε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας απαιτούν να μη χαθεί «ούτε μία σταγόνα νερό στη θάλασσα», κάτι που, όπως τόνισε, θα συμβεί με την υλοποίηση υποδομών όπως το (στάσιμο εδώ και χρόνια) φράγμα του Τσικαλαριού μα και με την προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου για αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων.

Κατόπιν, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε ξανά πως έχει εκτοξευθεί το κόστος της παραγωγής εξ αιτίας της ακρίβειας, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει την ανάγκη επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές στις Κυκλάδες και σε άλλα νησιά. Εξήγησε, ακόμη, ότι υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το νομικό πλαίσιο που αφορά στις σταβλικές εγκαταστάσεις έτσι ώστε οι παραγωγοί να ενισχυθούν και να ενθαρρυνθούν για τη μετεγκατάστασή τους.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Κατρίνης άκουσε με προσοχή όσα ανέφερε ο Δ. Καπούνης και δεσμεύθηκε ότι θα αναδείξει τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*