Καιρός: To Σάββατο ζέστη με ισχυρό μελτέμι – Δείτε τα Μερομήνια 2025

Newsroom.
10/08/2024 05:40
 
 
 

Η ζέστη σε συνδυασμό με το ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, και το ξηρό κλίμα που επικρατεί, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς τα επόμενα 24ωρα στη χώρα.

Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες, μικρής έκτασης, στη Θράκη, στην Εύβοια και στα κεντρικά και νότια ορεινά, στα βουνά της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα. Τα όποια φαινόμενα θα είναι αρκετά διάσπαρτα και τοπικά και το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 37-38 στα ηπειρωτικά και τοπικά θα αγγίξει και τους 39 στη δυτική Ελλάδα. Έως 34-36 οι μέγιστες τιμές στα νησιά του Αιγαίο, με λίγο χαμηλότερες στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη 32 βαθμούς.

Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-6, τοπικά από το μεσημέρι και 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία από 25-37 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Το μεσημέρι όμως στα γύρω ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 24-37, με βοριάδες στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε νότιους.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία από 23-32 βαθμούς και οι άνεμοι βοριάδες 5 με 6 μποφόρ, και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος. Μόνο προς το μεσημέρι προβλέπονται λίγες διάσπαρτες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, χωρίς όμως να εκδηλωθούν βροχές. Η ζέστη παραμένει, με το θερμόμετρο το μεσημέρι να πλησιάζει τους 37-39 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 36 στο Αιγαίο. Στο πεδίο των ανέμων, περιμένουμε την Κυριακή μικρή ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, στα 6-7, τοπικά στις Κυκλάδες και 8 μποφόρ.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η νέα βδομάδα με λιακάδα σε όλη τη χώρα, χωρίς συννεφιές και χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα αγγίξουν οι μέγιστες τιμές το μεσημέρι τους 37-39 βαθμούς, με πιο ζεστές περιοχές τη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Και οι άνεμοι βόρειοι, ισχυροί στο Αιγαίο έως 6-7 , στις Κυκλάδες και 8 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Βγήκαν τα Μερομήνια 2025: Πότε έρχονται βροχές και χιόνια – Αναλυτικά από Σεπτέμβριο έως Μάρτιο

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις (12) δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου και ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες εκτιμήσεις.

Ο προγνώστης και καιρικός αναλυτής Θεοφάνης Χατζηγριβας σε ανάρτησή του παρουσιάσει τον καιρό για το επόμενο επτάμηνο, που περιλαμβάνει φθινόπωρο και χειμώνα και λίγο…άνοιξη.

Συγκεκριμένα δίνει την πρόβλεψη για το διάστημα από Σεπτέμβριο 2024 έως και Μάρτιο του 2025, κι όπως προκύπτει μάλλον θα νιώσουμε λίγο χειμώνα, ενώ θα υπάρξουν κι αρκετές βροχές!

Σεπτέμβριος 2024: Σε φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίας, αλλά με λιγότερες για την εποχή βροχές

Οκτώβριος 2024: Αξιόλογες βροχές και σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από τα συνηθισμένα με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Νοέμβριος 2024: Χειμερινό σκηνικό από το 2ο μισό και αρκετές βροχές

Δεκέμβριος 2024:Βροχέρος καιρός, αλλά και χιόνια στα ορεινά, αλλά με ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.

Ιανουάριο 2025: Σχετικά ήπιος ο μήνας, με λιγότερες βροχές, αλλά στις αρχές θα έχει πιο χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.

Φεβρουάριος 2025: Ψύχρα και χιόνια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού

Μάρτιος 2025: Χωρισμένος στα δύο, με έντονα χειμερινές πινελιές στο 2ο μισό.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*