Μ. Κατρίνης: “Να γίνει Στρατηγική Επιλογή της χώρας η στήριξη των αγροτών και η αναγέννηση νησιωτικών και ορεινών περιοχών .’’

Newsroom.
11/08/2024 14:43
 
 
 

Σειρά επαφών και συναντήσεων με πολίτες και φορείς είχε στη Νάξο , ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Επισκέφθηκε κατά σειρά το Τυροκομείο Πιτταρά, μια πρότυπο μονάδα αλλά και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Καπούνη με τον οποίο έγινε διεξοδική συζήτηση.

Όπως είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, το πρόβλημα της αδυναμίας της χώρας να διαθέτει διατροφική επάρκεια άρχισε πλέον να αποτυπώνεται και στη Νάξο αφού η λειψυδρία και η έλλειψη στήριξης των παραγωγών από την κυβέρνηση, οδηγεί σε μείωση έως εξαφάνιση της παραγωγής για προϊόντα , όπως πατάτες και λαχανικά.

“ Ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης πρέπει κατά προτεραιότητα να επιταχύνει το έργο του Φράγματος Τσικαλαριού και μάλιστα με σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα νησιά πρέπει να διατεθούν και πόροι από το Ταμείο Απανθρακοποίησης .’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνοντας ότι η στήριξη των αγροτών συνδέεται με την ιδέα της περιφερειακής ανάπτυξης και της διατροφικής επάρκειας της χώρας.

Χαρακτήρισε ως στρατηγική επιλογή , πολιτικές στήριξης των αγροτών. που συμπεριλαμβάνουν:

-Κάθαρση και αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ

-Φορολογικά κίνητρα για νέους αγρότες σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

-Τοπικά σχέδια διατροφικής επάρκειας , συνδεδεμένα με χρηματοδοτικά προγράμματα και ενισχύσεις.

-Προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις και νέο πλαίσιο ρύθμιση οφειλών.

-Clusters συνεργασιών ανάμεσα στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Νάξο με ανοιχτή ομιλία αλλά και ελεύθερο διάλογο με τους πολίτες του νησιού, επισημαίνοντας ότι:

“Είναι τιμή για μένα το γεγονός ό,τι ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέρχομαι από την Ελληνική Περιφέρεια, την ξεχασμένη ελληνική επαρχία. Δεν είμαι ούτε πρίγκιπας ούτε αμετροεπής. Δεν έχω από πίσω μου οικονομικά συμφέροντα. Είμαι ένας από εσάς, αυτό είναι το μήνυμα μου στους πολίτες. Είμαι ΠΑΣΟΚ, δεν έφυγα ποτέ από τη δημοκρατική παράταξη, δεν σήκωσα σημαία ευκαιρίας. Σήμερα έχουμε ένα Αθηνοκεντρικό Κράτος που διαχειρίζεται όλους τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, περιθωριοποιεί την ελληνική περιφέρεια, την έχει οδηγήσει σε ερήμωση .

Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον, χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Ισόρροπης Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ακούω πολλούς να μιλάνε για το δημογραφικό. Ας έχουν υπόψη τους ότι η αντιμετώπιση του δημογραφικού συνδέεται με το ζωντάνεμα της ελληνικής επαρχίας. Εμένα δεν με ενδιαφέρει και δεν συμβιβάζομαι με ένα κόμμα του 13 ή του 15% που θα παλεύει για τη δεύτερη θέση. Αυτή είναι μια επιλογή και κυρίως μια λογική που διασφαλίζει τη μακροημέρευση του κ.Μητσοτάκη στην εξουσία. Η δική μου πρόταση είναι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για μια Μεγάλη Παράταξη, για ένα κόμμα εξουσίας.’’


Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*