Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έπεσε η αυλαία στο Παρίσι – Φαντασμαγορική Η Τελετή Λήξης (video)

Newsroom.
12/08/2024 00:19
 
 
 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού έφτασαν στο τέλος τους μετά από δυόμισι εβδομάδες γεμάτες αθλητισμό.

Στο Stade de France πρώτη παρέλασε -ως είθισται- η Ελλάδα με τη σημαία να κρατούν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, και η Ευαγγελία Πλατανιώτη που κατέλαβε την 6η θέση στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης με τη Σοφία Μαλκογεώργου μπαίνουν με την ελληνική σημαία στο Stade de France.

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 είχε πολύ έντονο το αίσθημα της ελληνικής παράδοσης, με τη Νίκη της Σαμοθράκης να κάνει την εμφάνιση στο “Σταντ ντε Φρανς” και να εντυπωσιάζει τον κόσμο

Η Ελλάδα είχε την τιμητική της στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, καθώς έπειτα από την ιδιαίτερη ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τους διοργανωτές, ήρθε η είσοδος στο “Σταντ Ντε Φρανς” της Νίκης της Σαμοθράκης, με το κοινό να αποθεώνει την κίνηση των Γάλλων.

Προκάλεσε δέος η Νίκη της Σαμοθράκης στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Σε μία διαφορετική κίνηση προχώρησαν οι διοργανωτές Γάλλοι στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Μετά από αρκετές ιδιαίτερες στιγμές θα έλεγε κανείς, την είσοδο της έκανε στο “Σταντ ντε Φρανς” η Νίκη της Σαμοθράκης.

Ο τρόπος ο οποίος όλο το γήπεδο “μεταμορφώθηκε” σ’ ένα αρχαίο στάδιο ήταν εντυπωσιακή και η είσοδος της Νίκης της Σαμοθράκης ήταν εκείνη που για ακόμη μία φορά… ξύπνησε το ολυμπιακό πνεύμα.

Ολυμπιακοί Αγώνες, τελετή λήξης: Η παράδοση της σημαίας από το Παρίσι στο Λος Άντζελες και η… έκπληξη με την Σιμόν Μπάιλς!

Η φαντασμαγορική τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η πολυαναμενόμενη στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε. Η παράδοση της ολυμπιακής σημαίας. Αυτή που σηματοδοτεί τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι από το Παρίσι θα κάνουν την επόμενη… στάση τους στο Λος Άντζελες! Εκεί όπου μας περιμένουν πράγματα και… θαύματα.

Η παράδοση της ολυμπιακής σημαίας φυσικά και είχε… έκπληξη! Εξάλλου οι Γάλλοι αρέσκονται στις εκπλήξεις και φρόντισαν να το δείξουν από την αρχή μέχρι και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το τελετουργικό παράδοσης της σημαίας  από το “Παρίσι 2024” στο “Λος Άντζελες 2028” είχε το λαμπερό αστέρι της ενόργανης γυμναστικής, την Αμερικανίδα σούπερ σταρ, Σιμόν Μπάιλς η οποία συνόδευσε την δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας στην σκηνή.

Εν μέσω αποθέωσης και ντελίριου ενθουσιασμού, η παράδοση της ολυμπιακής σημαίας έγινε από τα… χέρια της πρώτης γυναίκας δημάρχου στην ιστορία του Παρισιού, Αν Ινταλγκό η οποία αφού την έδωσε στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εκείνος με την σειρά του την παρέδωσε εκεί όπου θα δώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το επόμενο… ραντεβού, στην δήμαρχο του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας.

Οι αθλητές έσβησαν την ολυμπιακή φλόγα που μετέφερε ο Λεόν Μαρσάν και ο Τόμας Μπάχ κήρυξε τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*