Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης, ξηρασίας και μελτεμιών βάζει σε «πορτοκαλί» συναγερμό έξι περιφέρειες

Newsroom.
17/08/2024 07:08
 
 
 

Η μέρα προβλέπεται να ξεκινήσει με λιακάδα σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά όμως το μεσημέρι θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βουνά.

Έτσι, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται τοπικές βροχές και μπόρες στα περισσότερα ορεινά τμήματα, αλλά τα όποια φαινόμενα θα είναι τοπικά, δε θα επηρεαστούν πεδινές περιοχές και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στις υψηλές τιμές των τελευταίων ημερών. Θα φτάσει το θερμόμετρο κοντά στους 37 – 38 στα ηπειρωτικά και έως 40 στη δυτική Ελλάδα, έως 37 στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 2 – 4 μποφόρ και θα στραφούν σε βόρειους. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν μέχρι και στα κεντρικά και νότια έως και 7 μποφόρ τοπικά, από το απόγευμα θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 25 – 37 βαθμούς και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 – 6, στα ανατολικά και 7 μποφόρ, το απόγευμα όμως περιμένουμε να υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα είναι αυξημένες και στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 34 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 2 – 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Στις Κυκλάδες περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Ο καιρός Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή, το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο. Ήλιος το πρωί, διάσπαρτες νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές ή και μπόρες στα ορεινά μέχρι το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 34 στα βόρεια και 36 – 37 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Βοριάδες στα πελάγη μέχρι 5, τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Τη Δευτέρα στο βόρειο Ιόνιο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια της χώρας ο καιρός από το μεσημέρι θα είναι άστατος, με βροχές και καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία έως 34 στα βόρεια και 36 – 37 στις υπόλοιπες περιοχές. Δυτικοί και βόρειοι οι άνεμοι στα πελάγη 3 – 5, στο Ιόνιο και 6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*