Καιρός: Άστατος ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας αλλά όχι στο Αιγαίο

Newsroom.
19/08/2024 07:02
 
 
 

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από το πρωί, στα νησιά στο βόρειο Ιόνιο, οι οποίες θα είναι ισχυρές και ο καιρός στη συγκεκριμένη περιοχή θα παραμείνει άστατος μέχρι και αργά το βράδυ.

Σταδιακά οι βροχές θα επηρεάσουν με μέτρια ένταση τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Βροχερή μέρα για τα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις προς το μεσημέρι και βροχές μέχρι το απόγευμα στα ορεινά τμήματα.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται το βράδυ, πλην του Ιονίου, όπου θα παραμείνει άστατος ο καιρός μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία τους 29 – 32 βαθμούς και έως 34 – 37 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι εντάσεως 3 – 5, στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις 3 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία 36 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί 2 – 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 3 – 5 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*