Η τουριστική κίνηση στη Νάξο και το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών

Newsroom.
18/08/2024 16:54
 
 
 

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης ξενοδόχος, Μιχάλης Κρητικός, αναφέρθηκαν στην έως τώρα τουριστική κίνηση στο νησί μας μα και στη μεγάλη ανάγκη για υποδομές.

Ο Δ. Καπούνης στάθηκε στη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και στα υπόλοιπα προϊόντα της Ε.Α.Σ., τονίζοντας με αισιοδοξία: «Με κάποιες κινήσεις που κάναμε ενισχύσαμε τη ζώνη γάλακτος του νησιού μας. Η παραγωγή πάει καλά. Θεωρώ ότι το 2025 θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα, παρά το πολύ μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας».

Όσο για την τουριστική κίνηση, ο Δ. Καπούνης σχολίασε μεταξύ άλλων: «Τον Ιούνιο ήμασταν 3% πάνω όσον αφορά στις αφίξεις, αλλά τον Ιούλιο πέσαμε κατά 5%. Ευελπιστούμε ότι ο Αύγουστος αν συνεχίσει όπως πάει θα είναι καλά».

Από την πλευρά του, ο Μ. Κρητικός τόνισε, ανάμεσα σε άλλα: «Φέτος αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι όλα πάνε καλά. Υπάρχει έλλειμμα αλλά και προβλήματα στον τουρισμό. Δεν ήλθαν όπως τα περιμέναμε τα πράγματα. Σε όλες τις Κυκλάδες δυσανασχετούν, υπάρχουν γκρίνιες. Τη σεζόν πρέπει να τη δούμε να απλώνεται μέσα στο καλοκαίρι και να μην είναι μόνο 15 μέρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Έχουμε έξοδα οι επιχειρηματίες. Οι τιμές είναι πεσμένες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν κενά και ελλείψεις. Πρέπει, όλοι μαζί, τοπικοί φορείς, Υπουργεία, ξενοδόχοι, κλπ, να εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να βρούμε λύσεις. Μόλις βγει ο τουρίστας από την πόρτα του ξενοδοχείου αντιμετωπίζει ένα χάος! Αυτό είναι η έλλειψη υποδομών. Στις Κυκλάδες έχουμε ανάγκες».

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*