«Το Ακρωτήρι του Διαβόλου»: Αφιέρωμα της ΚΛΝ στον ισπανόφωνο κινηματογράφο

Newsroom
19/08/2024 14:17
 
 
 

 

Το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο συνεχίζεται με την ταινία «Το Ακρωτήρι του Διαβόλου» του σκηνοθέτη Marcelo Pavan.

Η προβολή, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και τις πρεσβείες Ισπανίας και Αργεντινής, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 στις 21:30, στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Νάξου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών) στο Κάστρο της Χώρας Νάξου.

Υπόθεση: Ο Ρομπέρτο είναι ένας επιτυχημένος νευροχειρουργός που έχει κλείσει τα πενήντα και έρχεται αντιμέτωπος με μια ανίατη ασθένεια. Αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι με σκοπό να απομακρυνθεί από τους αγαπημένους του, τις ασχολίες του και τα φαντάσματά του και να τελειώσει τη ζωή του μόνος του.

Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιό του μέχρι που συναντά στο δρόμο του τη Μαρία. Υπακούοντας σε μια παρόρμηση την ακολουθεί μέχρι το Ακρωτήρι του Διαβόλου, στην Ουρουγουάη, όπου ανακαλύπτει ότι η ελευθερία της Μαρίας έχει ένα περιορισμό: τον Φράνκο.

Η σιωπή του ζοφερού τοπίου, η επιβλητική παρουσία της θάλασσας και η ξαφνική απουσία του Φράνκο, σταματούν τον χρόνο σε μια καθοριστική στιγμή, κατά την οποία θα πρέπει να επιβιώσει. Η αδιαφορία του για τα πάντα περιπλέκεται από την παρουσία της Μαρίας που, αργά και παρά τις αντιστάσεις του, τον συνδέει ολοένα και περισσότερο με τη ζωή και με την αβεβαιότητα, που του προκαλεί η βεβαιότητα των συναισθημάτων του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Info
Πότε: Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 στις 21:30.
Πού: Πνευματικό κέντρο Δήμου Νάξου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών) στο Κάστρο της Χώρας Νάξου.
Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και τις πρεσβείες Ισπανίας και Αργεντινής.

Παραγωγή: Αργεντινή – Βενεζουέλα – Ουρουγουάη 2006, 90’.
Σκηνοθεσία: Marcelo Pavan.
Με τους: Manuel Callau , Romina Paula, Lautaro Delgado και Axel Pauls.
Βραβείο σκηνοθεσίας στο 13ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λατινικής Αμερικής Lieida, 2007

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*