Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους στη Νάουσα Πάρου

Newsroom.
21/08/2024 16:49
 
 
 

 

Επίσημη ανακοίνωση για το βύθιση του αλιευτικού σκάφους στη Νάουσα Πάρου από το Λιμενικό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη λήψη σήματος έκτακτης ανάγκης από συσκευή ραδιοφάρου εντοπισμού θέσης έκτακτης ανάγκης (EPIRB) αλιευτικού (Α/Κ) σκάφους ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή Άκρου Κόρακα Πάρου.

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, το σκάφος είχε προσαράξει σε βραχώδες σημείο, με επιβαίνοντες τον ίδιο και ακόμη εννέα (09) αλλοδαπούς (υπήκοοι Αιγύπτου). Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα Α/Κ σκάφη «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Ν.Π. 70 και «ΡΕΓΓΙΝΑ» Ν.Π. 147 καθώς και το Α/Κ «ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΙΙ» Ν.Π. 45, το οποίο περισυνέλεξε ασφαλώς τους επιβαίνοντες, όλους καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της παροχής συνδρομής ώστε το Α/Κ σκάφος να καταπλεύσει σε ασφαλές λιμάνι, παρουσιάστηκε έντονη εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα τη βύθισή του στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του λιμένα Νάουσας.

Στο σημείο συνδράμει και ιδιώτης δύτης, ο οποίος διενεργεί εργασίες περισυλλογής διχτυών προς αποτροπή ενδεχόμενου ναυτιλιακού κινδύνου. Από το περιστατικό δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα για προληπτικούς λόγους. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

(Φώτο αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 67 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*