Μανώλης Πολυκρέτης: «10 σημεία πολιτικής ανικανότητας της διοίκησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»

Newsroom
25/08/2024 20:46
 
 
 

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Πολυκρέτης προχώρησε σε δριμεία κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αναφέροντας δέκα σημεία που καταδεικνύουν, κατά τον ίδιο, την πολιτική ανικανότητα της τρέχουσας διοίκησης.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Πολυκρέτης κατηγόρησε τον Δήμαρχο για χαμένες χρηματοδοτήσεις, ελλιπή συντήρηση υποδομών, προβλήματα στην καθαριότητα, κακή διαχείριση δημοσίου χρήματος και άλλες σημαντικές αδυναμίες στη λειτουργία του Δήμου. Κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει εγγράφως στον Τύπο για τα θέματα που θίγονται στην καταγγελία του.

Η πλήρης ανακοίνωση του Μανώλη Πολυκρέτη με τίτλο: Δέκα σημεία πολιτικής ανικανότητας. Και συνεχίζουν…

Αγαπητοί συμπολίτες,
Κατά τη φετινή χρονιά, ο Δήμος μέχρι και σήμερα πορεύεται …στον αυτόματο πιλότο και το νησί μας έχει γίνει ρεζίλι διεθνώς. Αν ακούσει κανείς τον κ. Δήμαρχο να μιλάει και να λέει αυτά τα γνώριμα πια πολιτικά του ψέματα, ότι δήθεν όλα πάνε καλά, θα νομίζει ότι βρίσκεται σε άλλο Δήμο. Δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα αίσχη και να μη μιλάω. Ως εδώ.
Θα σας αναφέρω 10 παραδείγματα και όποιος από την Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι δεν είναι σωστά αυτά που γράφω, να απαντήσει εγγράφως στον Τύπο.

1. Χάνονται συχνά πυκνά χρηματοδοτήσεις και προγράμματα και αντί να μην περνάει τίποτα ανεκμετάλλευτο, το μόνο που ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ήξερε να κάνει άμεσα, ήταν να αυξήσει τα δημοτικά τέλη στους πολίτες. Γιατί κ. Λιανέ δεν τα λέγατε αυτά πριν από τις δημοτικές εκλογές;
Γιατί απλά κοροϊδέψατε τους δημότες για να αρπάξετε την ψήφο τους!

2. Για να πάει κάποιος στο ξακουστό Βίντζι να κάνει μπάνιο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για το που πατάει …για να μην καταλήξει με μελανιές ή με κάποιο διάστρεμμα και μάλιστα σε χώρο αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου που έχει πολλά εκατομμύρια απόθεμα στα συρτάρια του και μάλιστα κ. Λιανέ, θέλατε μανιωδώς να γίνετε και πάλι πρόεδρος του! Δεν είστε σε θέση ούτε το άγαλμα του τότε Πρωθυπουργού Πρωτοπαπαδάκη που βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης να έχετε καθαρό, αφού δεν ξεχωρίζεις το κεφάλι του από τις ακαθαρσίες των πουλιών. Ακούς υπουργέ; Αλλά φυσικά ξέρεις κ. Δήμαρχε να αφήνεις ολόκληρο χώρο για τα λεωφορεία και να δημιουργείς μόνιμο κυκλοφοριακό κομφούζιο στην έξοδο του λιμανιού και μάλιστα τέτοια περίοδο και με τόσο κόσμο να κυκλοφορεί. Ξεχνάς ότι έχει και άλλους επαγγελματίες το νησί μας;

3. Αφήσατε τις παραλίες μας και πάλι χωρίς ναυαγοσώστες με αποτέλεσμα να μας πάρουν τις γαλάζιες σημαίες καταμεσής του καλοκαιριού και να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι, αλλά το σοβαρότερο είναι όταν σας έγινε πρόταση από εμένα προσωπικά, να μπει ναυαγοσώστης και στον Αμμίτη, ήσασταν για ακόμα μία φορά αρνητικός. Βλέπετε τώρα τα αποτελέσματα.

4. Κυκλοφοριακό: Το απόλυτο χάος. Είπατε θα κάνετε ρυθμίσεις, βγάλατε μάλιστα και ανακοίνωση που είναι για γέλια! Να βγάλουν λέτε οι πολίτες έξω από τα πάρκινγκ τα μεγάλα οχήματά τους, όταν μέσα σε μισθωμένο χώρο για δημοτικό πάρκινγκ έχει γίνει χώρος εναπόθεσης διαλυμένων αυτοκινήτων που κάποια στιγμή θα πάνε για ανακύκλωση …υποβαθμίζουν το περιβάλλον και στον ίδιο χώρο σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα του δήμου σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια. Κατά τα άλλα η ανακοίνωση σάς μάρανε. Καλά δεν συζητάμε για την ανοργανωσιά και τα σκουπίδια που έχουν μέσα όλα τα πάρκινγκ.

5. Καθαριότητα: Βρωμιά και δυσωδία, σκουπίδια παντού! Τι να πρωτοκάνει αυτό το ελάχιστο προσωπικό που έχει ο δήμος όταν δεν έχεις προγραμματισμό; Πώς να αποδώσει στην καθαριότητα; Στο πεζοδρόμιο του Λυκείου έχει μία νεκρή γάτα, εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες. Πού είναι η ευαισθησία σας; Αν ήταν άνθρωπος εκεί θα τον αφήνατε;
Πριν από δύο χρόνια ήρθαν στη Νάξο νέα απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα με leasing και χάρηκα με αυτό, όμως δεν περίμενα ότι κάποια από αυτά θα γίνονταν μεταφορικό μέσο για έκτος δήμου δουλειές.
Προμηθευτήκαμε επίσης πλυντήριο κάδων, υποτίθεται για να καθαρίζονται οι βρώμικοι κάδοι, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ούτε ένα μεροκάματο. Δεν έχει καν κυκλοφορήσει στο δρόμο. Σε λίγο θα χρειάζεται επισκευή…

6. Διαχείριση Δημόσιου Χρήματος
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
με την κακοδιαχείριση του χρήματος τα τελευταία χρόνια, ο δήμος δεν έχει ούτε χαρτί να βγάλει φωτοτυπίες, πόσο μάλλον να προσλάβει προσωπικό. Και πώς να έχει, όταν για επεκτάσεις δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, για ίδιο όφελος αντιδημάρχων και άλλων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές, πλήρωσαν οι πολίτες ποσό που αγγίζει τις 150.000 ευρώ;
Δεν χωράει σε ανθρώπινο νου ότι ο Δήμος έχει μισθώσει κτίριο, πρώην καφετέρια, που είναι εντελώς αναξιοποίητο για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα μισθώματα που έχoυν πληρώσει οι δημότες μέχρι σήμερα ανέρχονται σε πάνω από 100.000 ευρώ! Με τα χρήματα αυτά, ο Δήμος θα μπορούσε να αγοράσει δικό του οικόπεδο και να φτιάξει Δημοτικό Παιδικό Σταθμό μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος εντελώς δωρεάν, όπως έγινε στην Κοντολέοντος, και όχι να πληρώνει ενοίκιο για άπειρα χρόνια.

7. Αγροτική Οδοποιία: Σε κακό χάλι! Οι πολίτες δεν μπορούν ούτε στις δουλειές τους να πάνε. Για να καταλάβετε την κακή κατάσταση που επικρατεί για παράδειγμα, στον δρόμο Αγιασσού – Καλαντού και επειδή δεν είστε ικανοί να τον συντηρήσετε …τοποθετήσατε σήμα απαγορευτικού!
Θα σας στείλω τώρα -μέσω των ΜΜΕ πλέον- και άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για να ενημερώνονται και οι πολίτες και επιτέλους καταθέστε το, ώστε να μην χαθεί και αυτό.

8. Πριν από ένα χρόνο και φυσικά πριν από τις δημοτικές εκλογές, βγάλατε ανακοίνωση, λέγοντας ότι με επιτυχία καταθέσαμε πρόταση στο πρόγραμμα ΣΒΑΑ 22.000.000 εκ. ευρώ. Πριν από λίγο διάστημα σας είπαν να …προσγειωθείτε στα 8.000.000 ευρώ. Αυτό τι ήταν τελικά; Επιτυχία ή προεκλογική κοροϊδία στους πολίτες; Έχετε μελέτες γι αυτά τα έργα ή θα κάνουν φτερά κι αυτά τα χρήματα;
Όλα για την μικροπολιτική σας και την δόλια υφαρπαγή ψήφων.

9. Μετά από 34 χρόνια οι εξωτερικές βρύσες στη Χώρα της Νάξου μένουν χωρίς νερό με τις αλχημείες που κάνετε και με τη δικαιολογία ότι …δεν φτάνει το νερό. Δεν μπορούσατε να αντέξετε την κατακραυγή του κόσμου και το επαναφέρατε και μάλιστα με την φυσιολογική πίεση στο δίκτυο. Τι έγινε και επανερχόταν το νερό; Μήπως γέμισε η πηγή ή μήπως δεν είναι το νερό από την Σκουληκαριά και φοβάστε να το πείτε; Ντροπή!

10. Βάλτε βιντεοσκόπηση στα δημοτικά συμβούλια και στην Δημοτική Επιτροπή για να ενημερώνονται οι πολίτες. Γιατί μετά από τόσες φορές που σας το έχουμε επισημάνει, επιμένετε να μην το κάνετε; Ντρέπεστε για την παρουσία σας στα Δημοτικά Συμβούλια ή μήπως σκοπός σας είναι οι πολίτες να βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι για την πολιτική σας ανικανότητα;

Οι δημότες περιμένουν πράξεις και τις απαντήσεις σας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος,
Μανώλης Πολυκρέτης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 129 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*