Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: 2,98 εκατ. € για τον σύγχρονο τεχνικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό των ΑΕΝ Καλύμνου και Σύρου

Newsroom.
26/08/2024 08:56
 
 
 

 

Με σκοπό την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την ενίσχυση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και Σύρου, με την προμήθεια σύγχρονου τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού τους, με το ποσό των 2.978.000,00 €, με πόρους του Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027”.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης «Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και Σύρου» στο πλαίσιο της  πρόσκλησης που είχε απευθύνει προς το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την υποβολή προτάσεων έργων.

Η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια του παρακάτω εξοπλισμού σε κάθε ακαδημία:

– Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Σύρου: Εξοπλισμό εργαστηρίων εφαρμογών φυσικής και μετεωρολογίας καθώς και σύστημα διαδραστικών οθονών και εργαστήριο πολυμέσων.

– Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Καλύμνου: Προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου .

– Α.Ε.Ν. Μηχανικών Καλύμνου: Προσομοιωτή μηχανοστασίου καθώς και εργαστήρια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων πλοίων, ηλεκτρικών μηχανών,  ηλεκτρικών κυκλωμάτων, ηλεκτρονικών, ψηφιακών συστημάτων, συστημάτων αυτόματου ελέγχου, τεχνουργείου, βοηθητικών μηχανημάτων,  καυσίμων λιπαντικών, ψύξης – κλιματισμού, πολυμέσων, ηλεκτροσυγκολλητηρίου, φλογοχειριστηρίου, μηχανουργείου, CAD-CΑΜ,  εφαρμοστηρίου και σωληνουργείου.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 05/08/2025 και λήξης η 31/12/2026

Η συγχρηματοδοτούμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.978.000,00 €

Το έργο εντάσσεται στην Προτεραιότητα “Ανάπτυξη και Βελτίωση Κοινωνικών  υποδομών” του  Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027,  και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δικαιούχος είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*