Οι Ελένη και Αθανασία Σταματοπούλου με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Newsroom
28/08/2024 00:07
 
 
 

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε σε όλη την χώρα.

Χιλιάδες προσκυνητές προσήλθαν στο νησί της Τήνου και ανέβηκαν το κόκκινο χαλί στη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης, εκπληρώνοντας το τάμα τους. Την τέλεση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Σίφνου, Σέριφου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολέγανδρου και Σίκινου κ. Δωρόθεος Β΄. Στην επίσημη περιφορά με συντονιστή τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου πρωτοπρεσβύτερο του νησιού, πατέρα Γεώργιο Φανερό, παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου μαζί με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, εκπρόσωποι της Πολιτικής, της Στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ. Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ.Ε. Κατάρας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γ. Αλεξανδράκης, η Βουλευτής Κυκλάδων Α. Μονογυιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γ. Λεονταρίτης, η Έπαρχος Τήνου Α. Δεληγιάννη-Άσπρου, ο Δήμαρχος Τήνου Π. Κροντηράς, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χ.  Δούκας, εκπρόσωποι των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και των πολιτικών κομμάτων και τοπικών φορέων, καθώς επίσης και συλλόγων.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, οι Υποψήφιες Διδάκτορες Πα.Δ.Α. κα Ελένη και κα Αθανασία Σταματοπούλου παρακολούθησαν την Λιτάνευση της Αγίας και θαυματουργής Εικόνας της Μεγαλόχαρης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, καθώς το προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου (Παναγίας της Τήνου) είναι το σημαντικότερο ορθόδοξο προσκύνημα στην Ελλάδα και ένα από τα γνωστότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αξίζει να αναφερθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τέλεση του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθεου, αλλά και κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων υπήρξε εθελοντική προσφορά στο Ιατρείο των Πρώτων Βοηθειών του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου από την Υποψήφια Διδάκτωρ κυρία Ελένη Σταματοπούλου (CV), PhDc Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, MSc Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής & Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λειτουργός Δημόσιας Υγείας, Εκπαιδευτικός, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.), RN Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Certified: PHTLS/ Airway Management/ ILS Provider Course/ BLS/AED Provider Course, ATLS/ Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, Member PCRS-UK (profile) με την συνδρομή της Υποψήφιας Διδάκτωρ κυρίας Αθανασίας Σταματοπούλου, PhDc Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Οικονομολόγος, MSc-MBA- International Human Recourse Management, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Πα.Δ.Α. & Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εκπαιδευτικός, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό.

Όλα τα ανωτέρω πραγματοποιήθηκαν στις 14/08/2024 μετά την Τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης και καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ “ΕΛΛΗ“ από τον Δήμαρχο Τήνου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και τον Αρχηγό του Στόλου.

Η Υπέρμαχος Στρατηγός είναι η προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων και ο εορτασμός της και φέτος ολοκληρώθηκε σε πλήρη κατανυκτική ατμόσφαιρα με πλήθος κόσμου στην Τήνο για την ιερή εικόνα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*