Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
30/08/2024 22:51
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-εξευτέλισαν χθες τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και της λογοδοτικής-ελεγκτικής διαδικασίας τα άδεια έδρανα των λιανικών συμβούλων και η γνωστή προκλητικότητα και αφασία του δημάρχου;

-το τερμάτισε, κυριολεκτικά; Αν και το πανηγύρι της Γαλήνης την ίδια ώρα στροβίλιζε διαρκώς στο μυαλό του. Ένας- ένας την έκανε κατά κει. Το Συμβούλιο θα κοίταγαν; Αναρτούσαν και φωτογραφίες για να τις βλέπουν οι παρόντες αντιπολιτευτικοί σύμβουλοι και να σκάνε από τη ζήλεια τους.

-άφησαν μόνο του τον έρμο τον δήμαρχο; Μόνος μου και όλοι σας! Στο τέλος κι αυτός… Γαλήνεψε. Πήγε κατά κει.

-και σεις τη Γαλήνη δεν θα προτιμούσατε από τον άχαρο καυγά Μαυρομμάτη-Μουστάκη η Λιανού-Μανδηλαρά;

-ο δήμαρχος είπε ότι «κουράζονται, έχουν και άλλες υποχρεώσεις» οι αντιδήμαρχοι; Πληρώνονται κανονικά, βέβαια, αλλά την… έκαναν για τη… Γαλήνη τους, για τις δουλειές τους ή τις σημερινές ιδιωτικές δουλειές τους. Έπαιζε και η Πανάθα εκείνη την ώρα και κάποιοι εθεάθησαν μπροστά στις δημόσιες οθόνες. Ντροπή.

-τεσσερισήμισι ώρες κράτησε η τέταρτη λογοδοτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόντος του νεαρού προέδρου και προεδρεύοντος του επίσης νεαρού και διακριτικού χαζηανδρεϊκού αντιπροέδρου;

-ο Λιανός ξεκίνησε συναινετικά, διαφοροποιούμενος εν μέρει από τον εν εξάλλω Μαυρομμάτη στο δεύτερο θέμα συζήτησης για το ειδικό σχολείο και έκλεισε εμπρηστικά τα μεσάνυχτα, με προσωπικές επιθέσεις, αποκαλύπτοντας τον αληθινό εαυτό του;

-το χούι πεθαίνει τελευταίο; Μεσάνυχτα έχουν οι άνθρωποι σε πολλά θέματα. Ανάξιοι των περιστάσεων και των αναγκών του τόπου. Κι ας κομπορρημονεί ο Λιανούλης ότι από το 1999 (εδώ και 25 χρόνια!) υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση.

-στο ερώτημα «τι υπηρετεί» έχετε ένσταση; Η ψήφος είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ γι’ αυτόν, την επικαλείται διαρκώς και …τρομοκρατεί ότι έχει άλλα 4,5 χρόνια μπροστά του.

-την ομάδα Λιανού θα την έβαζες στην τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία της Αυτοδιοίκησης; Είναι σημαντικό (λιανικό μότο).

-οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης ήταν συγκροτημένες και το ποιηματάκι της λαινοπαρέας είχε το ρεφρέν «τι προτάσεις έχετε» και «πόροι δεν υπάρχουν»; Ίδια κασέτα, αντιγραμμένη από τη μητσοτάκεια σχολή πολιτικής.

-το γεφυράκι των Εγκαρών έχει σχέση με τη Γέφυρα των στεναγμών (Ponte dei Sospiri); Και οι δύο συνδέονται με ταλαιπωρίες, βασανιστήρια και στεναγμούς. Ο Εγκαρίτης Λιανός δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τέτοια μικροπροβλήματα. Ούτε να απαντήσει στον Χάτζη που του είπε ότι «χάρη στη βουλευτική μου παρέμβαση έγινε η ασφαλτόστρωση του περιφερειακού».

Είναι αλήθεια ότι…

-το αντιθεσμικό κουσούρι του Λιανού να υποκαθιστά τον πρόεδρο του Συμβουλίου συνεχίστηκε και χθες, παρά τις αντιδράσεις της χατζηανδρεϊκής αντιπολίτευσης; Τι ανασφάλεια και τουπέ έχει ο άνθρωπος;

– δεν θέλει τη δημοσιότητα η δημοτική Αρχή; Τι φοβάται; Για να αποφεύγει πατάτες, όπως «υπάρχει παντελΗ χρηματοδότηση ή αυτοτελΗ σχολικές μονάδες»; Ή το επικό «ο Δήμος είναι το νομικό πλαίσιο! Έχουν αυτοτέλεια οι κοινότητες»!

-άλλοι Δήμοι, μεταξύ αυτών και κυκλαδικοί, μεταδίδουν ακόμα και τις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής μέσω youtube; Χθες δεν λειτουργούσε ούτε η μετάδοση μέσω του ΔΙΑΥΛΟΥ! Παράβαση κατραμπινάτη της αρχής της δημοσιότητας που προβλέπουν νόμος και Κανονισμός.

-ασφυκτιούν οι δήμοι οικονομικά δήμαρχέ μου; Σοβαρά; Θέλουν έκτακτους ΚΑΠ για λειτουργικά έξοδα.

-τα δύο τρίτα του οδικού δικτύου είναι επαρχιακό; Και διεκδικείς να πάρεις όλους τους δρόμους, να τους κάνεις τι;. Ό,τι και αυτούς που διαφεντεύεις; Είναι σημαντικό (λιανικό μότο).

-το είχες ανάγκη να πεις ότι τα έχεις καλά με την Περιφέρεια; Εκείνη το ξέρει;

-η τριτοβάθμια επεξεργασία των πέντε ΒΙΟΚΑ καρκινοβατεί;. Α, παρακολουθείς και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και με τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος θα διαθέσεις 37,5 χιλ. ευρώ για προμελέτη επέκτασης- αναβάθμισης του ΒΙΟΚΑ Νάξου. Κάλλιο αργά, πολύ αργά.

-δεν προκύπτει από πουθενά επισήμως ότι το 35% της οικονομίας της Νάξου στηρίζεται στη γεωργική οικονομία;

-μίλησε ο δημαρχούλης μας για γνώση που είναι προϋπόθεση της γνώμης; Τον εαυτό του φωτογράφιζε; Μπερδεμένος. Δεν έχουν 24 Δήμους οι Κυκλάδες, 19 έχουν, 24 είναι τα νησιά. Λεπτομέρειες…

-γραφεία για τις δημοτικές παρατάξεις ζήτησε ο Χατζηανδρέου; Άκου αξίωση! Πάντως, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 66 παρ. 8 του ν. 3852/2010, για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή μπορεί να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς και γραμματειακή υποστήριξη, εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες.

-η παραχώρηση γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις εμπίπτει στις αρμοδιότητες μιας σοβαρής δημοτικής αρχής; Είναι και δημοκρατική υποχρέωση κάθε δημάρχου απέναντι στην αντιπολίτευση και σε όσους εκπροσωπεί.

Είναι αλήθεια ότι…

-κάποιος λιανικός αντιδήμαρχος έπαιζε PlayStation την ώρα της συνεδρίασης, όπως κατήγγειλε στο Συμβούλιο ο Πολυκρέτης; Είναι σημαντικό (λιανικό μότο). Πάντως δεν πρόλαβα να το διαπιστώσω, αν και δεν το βλέπω κατώτερο των προσδοκιών μου για τον εν λόγω.

– ο δήμαρχος μίλησε για την ανάγκη απαλλοτριώσεων για κοινωφελείς λόγους. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Μα οι απλοί πολίτες. Το τέλος παρεπιδημούντων από 0,5 να γίνει 1% και να μπει και τέλος στάθμευσης. «Αυτές είναι προτάσεις κ. Χατζηανδρέου». Έχουμε πολλές, στις πράξεις υστερούμε. Είναι σημαντικό (λιανικό μότο).

-δεν είναι ώριμες οι κοινωνίες για παρακαμπτήριες οδούς; Είναι και αυξημένο το κόστος απαλλοτριώσεων. Το πολιτικό κόστος υπολογίζεις περισσότερο, Δήμαρχε και το ξέρεις. Παλιός στο παλαιοκομματικό κουρμπέτι.

-η τεκμηριωμένη κριτική είναι και αντιπρόταση; Και είναι μηδενική για το μηδενικό έργο, όπως είπε ο Πολυκρέτης. Ο έλεγχος περιέχει συνήθως και τις αντιπροτάσεις.

-έχετε μεγάλη δημοτική περιουσία και δεν την αξιοποιείτε; Και μιλά ο τσαχπίνης δήμαρχος για έλλειψη πόρων; Περιμένετε να τεστάρετε τη…μηδενική αντιπολίτευση; Ποιο έργο να κρίνει κι αυτή; Στον Κορρέ που ζήτησε διεκδίκηση παρακρατηθέντων, γιατί δεν απάντησες; Ναι, ναι, έχεις υποβάλει σχέδια ύψους 15,5 εκατ. ευρώ. Πόσα έχουν εγκριθεί; Έργα 800.000 ευρώ. Ποσοστό; 5%!. Θέμα πόρων, χρηματοδότησης. Παραλογισμός (λιανικό μότο).

-για το ΚΕΓΕ δεν έβγαλε άχνα;

-είστε στους δρόμους; Ναι. Για ρουσφέτια.

-περίμεναν οι αθεόφοβοι τις παραμονές του σχολικού έτους για να μας πουν ότι… δεν πρόλαβαν να στεγάσουν αξιοπρεπώς τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες; Ανίκανοι, αφελείς ή υπηρέτες συμφερόντων; Τώρα, καλά Χριστούγεννα και έχει ο Θεός. Γι’ αυτούς, όχι για τους ευάλωτους της κοινωνίας.

-προκάτ οι απόψεις Μαυρομμάτη για το θέμα; Γύρω-γύρω γύριζε με γενικολογίες και δεν έπεισε ούτε τους δικούς του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Οι πολιτικοί είναι για τα δύσκολα, για να λύνουν σύνθετα προβλήματα; Είναι σημαντικό (λιανικό μότο).

-ακούσατε και για τη μεζούρα του δημάρχου με τη σύμβουλο Γιακουμή που ήταν ο… πολιορκητικός κριός τους για να πάρουν το… Κάστρο της Κορώνου; Εκεί φύτεψαν εκβιαστικά δική τους υποψήφια που δεν κάρπισε. Τα ξέρεις και συ, κύριε αντιδήμαρχε, τα ξέρεις καλά…

Είναι αλήθεια ότι…

-πήγε να αλλάξει την άθλια εικόνα, με προσωπική επίθεση στον Μανδηλαρά; Στη δημοσιότητα εδώ και τώρα οι ρουσφετολογικές ηλεκτροδοτήσεις, ειδικά προεκλογικά, της λιανικής παράταξης. Έχει δικαίωμα και χρέος να το ζητήσει η αντιπολίτευση, για λόγους διαφάνειας.

-το νούμερο 150.000 ευρώ που ακούστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για προεκλογικό ρουσφετολογικό φωτισμό είναι αληθινό; Ποιοι αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι, βγαλμένοι και άβγαλτοι, παζαρεύουν τη δημοτική τους εκλογή με το δημοτικό χρήμα;

-ο δήμαρχος εξετράπη σε χυδαιότητες και τοξικότητα στη νιοστή δύναμη on camera; Στοχοποίηση, κανιβαλισμός, δολοφονία προσωπικότητας.

-δεν συνειδητοποιεί ότι δεν είναι tabula rasa; 25 χρόνια αυτοδιοικητικός (ο Θεός να το κάνει), από τα οποία 9 πρώτος τη τάξει αντιδήμαρχος και 6 δήμαρχος. Το ξεχνά; Γιατί φοβάται την ταπεινωτική αυτοκριτική, ο αλαζών; Είναι σημαντικό (λιανικό μότο).

-αν αρχίσει κανείς να μιλά για τα χωράφια της Γρόττας, τις ενέργειες του μπάρμπα και άλλα δαιμόνια δεν θα τελειώσει ποτέ; Θα πρόσθετα το τζακούζι του ξενοδοχείου, εν μέσω υδρευτικής κρίσης κ. ά., αλλά συγκρατιέμαι. Παραλογισμός (λιανικό μότο).

-στο τέλος έβγαλε το πραγματικό του πρόσωπο; Οι λιανισμοί είναι συνώνυμο του εκχυδαϊσμού και της κατάπτωσης, του πολιτιστικού του επιπέδου και της παιδείας του.

-οι Μικρές Κυκλάδες δεν έχουν προβλήματα και λείπουν από τις λογοδοσίες της δημοτικής Αρχής; Θαύμα, θαύμα!

-το άτομο έκανε κριτική και για τη λατρεία του αυτοκινήτου για να δικαιολογήσει το κυκλοφοριακό κομφούζιο της Χώρας; Έκρινε και την κεντρική εξουσία (όχι μόνο την τωρινή, μη φανταστείτε) για τις πολιτικές ενίσχυσης του ΙΧ, ενώ στο εξωτερικό περίπου… καταδιώκεται! Παραλογισμός (λιανικό μότο).

-κάτι ψιθύρισε και για τις ανύπαρκτες δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά δεν μας είπε κάτι για τις δημοτικές άλλων Δήμων και την ανυπαρξία των δικών μας;

-είναι για τα πανηγύρια η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Λιανού; Έτσι δικαιολογείται η μη μετάδοση ή οι δυσκολίες στη μετάδοση των συνεδριάσεων και η μη ανάρτησή τους στο youtube. Ρεζίλι πανελληνίως να γίνουμε; Ε, όχι δα!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 174 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*