Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ακόμα τρία μετάλλια για την Ελληνική ομάδα – Δυο Ασημένια και ένα χάλκινο

Newsroom.
01/09/2024 08:52
 
 
 

Ασημένια η τρομερή Μανθοπούλου στα 100 μέτρα T38 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματός της και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παρίσι.

Η Λήδα-Μαρία Μανθοπούλου πραγματοποίησε την κούρσα της ζωής της στο “Stade de France”. Η 19χρονη τερμάτισε σε 12.49 τα 100 μέτρα κατηγορίας T38 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Όλα αυτά στην πρώτη της παρουσία στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Παράλληλα, πρόκειται για το τρίτο -έως τώρα- μετάλλιο της Ελλάδας, μετά από τα δύο χάλκινα που πήραν η Χριστίνα Γκέντζου και η Ελένη Παπασταματοπούλου στο τάε κβον ντο.

Χρυσή Παραολυμπιονίκης στο αγώνισμα αναδείχθηκε η Κολομβιανή Τατιάνα Παλομέκε που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 12.26. Το χάλκινο κατέκτησε η επίσης Κολομβιανή Νταριάν Χιμένες με 12.53.

Δείτε την κούρσα:

Αργυρός ο “τιτάνας” Κωνσταντινίδης στο Παρίσι

Ο σπουδαίος Έλληνας ρίπτης συνέχισε τη σπουδαία παράδοσή του ανεβαίνοντας για τρίτους συνεχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο βάθρο, στα 54 του χρόνια.

Αυτοί είναι οι τρίτοι συνεχόμενοι Παραολυμπιακοί Αγώνες που ο 54χρονος Κωνσταντινίδης κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κορύνα. Στον σημερινό τελικό, από την πρώτη του βολή γυρόφερνε το μετάλλιο ρίχνοντας στις πέντε πρώτες του προσπάθειες κατά σειρά 36.85 – 36.88 – 37-78 – 35.14 και 37.62. Για να φτάσει στην 6η βολή έχοντας κατάταξη στην 4η θέση με τον Αλγερινό Γουαλίντ Φερχά να έχει ρίξει 37.99μ και να είναι στην τρίτη θέση. Ο Κωνσταντινίδης έκανε υπερπροσπάθεια και με βολή στα 38.65μ ξεπέρασε τον εαυτό του και τους δύο Αλγερινούς που είχε μπροστά του, τον Αχμέντ Μεχιντέμπ (38.61μ) και Φερχά (37.99μ) για να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο. Νικητής και χρυσός Παραολυμπιονίκης ο Ρώσος Αλεξέι Τσούρκιν που αγωνίζεται ως ανεξάρτητος ρίχνοντας 40.33μ.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Λάζαρο Στεφανίδη που κατέλαβε την 5η θέση με 36.87μ ενώ ο Δημήτρης Ζησίδης ολοκλήρωσε στην 9η θέση με βολή στα 23.90μ.
Δείτε την “ασημένια” βολή του Κωνσταντινίδη:

Χάλκινη στο Παρίσι η Παπασταματοπούλου!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου και ανεβαίνει στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων.

H Έλενα Παπασταματοπούλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο (και αυτό χάλκινης απόχρωσης) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο των +65 κιλών (Κ44) στο τάε κβον ντο, η Ελληνίδα αθλήτρια κυριάρχησε της Μεξικανής Φερνάντα Βάργκας Φερνάντες με 36-9 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*