Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις – 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Newsroom.
04/09/2024 07:22
 
 
 

Την Τετάρτη προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετό ήλιο από το πρωί.

Μόνο στο Ιόνιο από τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις, και θα βρέχει κατά τόπους ασθενώς το μεσημέρι. Στα νησιά του Αιγαίου, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος κατά τη διάρκεια της ημέρα.

Στα ηπειρωτικά τμήματα όμως, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Φαινόμενα που μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει και η νύχτα θα κυλήσει με αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 33-35 βαθμούς στα ηπειρωτικά, με περισσότερη δροσιά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 30-31 βαθμούς. Έως 30-32 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Σε ήπιες εντάσεις στο Ιόνιο, 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο, μέχρι τα Δωδεκάνησα μέχρι 6.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι , και πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά το μεσημέρι στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες συννεφιές, πιο πυκνές το μεσημέρι, οπότε και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33 βαθμούς, και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Και στις Κυκλάδες προβλέπεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς, και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός Πέμπτη και Παρασκευή

Την Πέμπτη, η αστάθεια θα διατηρηθεί τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, τοπικές βροχές και μπόρες. Στα πεδινά, παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα ο καιρός θα είναι αίθριος και αρκετά ηλιόλουστος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το θερμόμετρο θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 32-35 βαθμούς Κελσίου. Βοριάδες στα πελάγη 3-5, στο ανατολικό Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια προβλέπεται κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά, και μέχρι το απόγευμα τοπικές βροχές. Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 32-36 βαθμούς Κελσίου. Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη 3-5, στο ανατολικό Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*