Laguna Coast Foundation από τη Νάξο: Συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας για την κλιματική κρίση, τη διαχείριση του νερού και τον υπερτουρισμό

Newsroom.
04/09/2024 09:08
 
 
 

Η αρχή για όλα έγινε από ένα φλεγόμενο φλαμίνγκο στη Νάξο

Το καινοτόμο project βιωσιμότητας του Laguna Coast Foundation παρουσιάστηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη, αναδεικνύοντας την τριμερή ατζέντα του. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Χάλκης, το Laguna Coast Foundation τόνισε τη σημασία της ελληνοτουρκικής συνεργασίας για τη βιωσιμότητα στη Μεσόγειο. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και επικεντρώθηκε σε τεχνολογικές και πρακτικές λύσεις για την κλιματική κρίση και τη διαχείριση της λειψυδρίας που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια.

Η Κωνσταντινούπολη και η Χάλκη φιλοξένησαν τη σημαντική σύνοδο για το κλίμα, HALKI SUMMIT VI, που έλαβε χώρα από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, υπό την διοργάνωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η σύνοδος συγκέντρωσε επιστήμονες και οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και το Laguna Coast Foundation, το οποίο πρότεινε ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με έμφαση στον υπερτουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Χάλκης, το Laguna Coast Foundation παρουσίασε το μοντέλο βιωσιμότητάς του, περιγράφοντας τους στόχους του για κοινές δράσεις απέναντι στην κλιματική κρίση.

Το έργο, το οποίο ξεκίνησε από το νησί της Νάξου και εμπνεύστηκε από το περιστατικό με το φλεγόμενο φλαμίνγκο που παγιδεύτηκε σε καλώδια μέσης τάσης, διερευνά και προτείνει βιώσιμες λύσεις για το μέλλον του πλανήτη.

Με αφετηρία μια ομάδα νέων επιστημόνων από τη Νάξο, το Laguna Coast εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο πρότυπο βιωσιμότητας. Έχει λάβει εκτενή διεθνή κάλυψη, αναδεικνύοντάς το ως έναν από τους κορυφαίους opinion makers στον τομέα της βιωσιμότητας. Μεγάλες εταιρείες που ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές του, πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε αυτήν την πρότυπη περιοχή, με στόχο τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος και τη συμβολή σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Ανάμεσά τους είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, η Amazon, καθώς και συνεργασίες με εμβληματικούς οργανισμούς όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Πηγή: protothema.gr

(Visited 52 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*