Ελεύθερος χώρος: Tips για να έχουν όλα τα πράγματα στο σπίτι τη θέση τους

Newsroom.
11/09/2024 14:31
 
 
 

 

Ανάμεσα σε όλες τις δουλειές που έχετε να αναλάβετε μέσα στην ημέρα, εκείνη της καθαριότητας και της οργάνωσης του σπιτιού, απαιτεί αδιαμφισβήτητα την όρεξη, το χρόνο και την υπομονή σας. Μάλιστα, τις πιο πολλές φορές η δυσκολία της όλης διαδικασίας βρίσκει ανταπόκριση στα διασκορπισμένα αντικείμενα, τα οποία δεν κατέχουν μια συγκεκριμένη θέση μέσα στο χώρο.

Βέβαια, αυτό με τη σειρά του θέτει τις βάσεις για ένα ακατάστατο κι απεριποίητο περιβάλλον, το οποίο “ασφυκτιά” κάτω από το βάρος των πολλών πραγμάτων. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας μερικά tips και tricks, τα οποία μπορούν σας βοηθήσουν να επαναφέρετε την τάξη σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Ας τα εξετάσουμε όλα μαζί!

1.  Εφαρμόστε την πρακτική του decluttering

Είναι γεγονός ότι η ακαταστασία ξεκινά από τη συσσώρευση πολλών αντικειμένων σε ένα χώρο, τα οποία με τον καιρό στοιβάζονται, δημιουργώντας αυτόματα μια αποπνικτική αισθητική. Προτού λοιπόν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια οργάνωσης και περιποίησης, είναι σημαντικό να ξεφορτωθείτε τα στοιχεία που είναι άχρηστα κι υπερφορτώνουν το σπίτι χωρίς λόγο.

Επομένως, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του decluttering, μπορείτε να πραγματοποιήσετε το τέλειο ξεκαθάρισμα, το οποίο θα αποσυμφορήσει όλα τα δωμάτια από τα περιττά πράγματα. Εξάλλου, αυτή την πρακτική έρχεται να υποστηρίξει κι η φιλοσοφία του μινιμαλισμού, η οποία υποστηρίζει θερμά ότι η λιτότητα κι η απλότητα μπορούν να κάνουν θαύματα στην οργάνωση του σπιτιού. Για παράδειγμα, αν θέλετε να πάρετε έμπνευση για το πώς ακριβώς να φτιάξετε μια μοντέρνα κουζίνα, μπορείτε να κοιτάξετε και διάφορα blogs, όπως το blog του gruppo cucine ή και να περιηγηθείτε στο άπειρο υλικό του Pinterest. Αυτό κατ’ επέκταση, θα σας εφοδιάσει με τις πιο λειτουργικές και πρακτικές λύσεις για ένα δώσετε ένα άκρως περιποιημένο και προσεγμένο φινίρισμα στο τελικό look!

2.  Χρησιμοποιήστε κουτιά αποθήκευσης

Αν θέλετε να “πιάσετε” το νόημα της οργάνωσης, τότε πρέπει να βρίσκετε τρόπους για αποθήκευση, ανεξάρτητα από τον ελεύθερο χώρο που διαθέτετε. Μην ξεχνάτε ότι όσο περιοριστικός κι αν είναι, δε χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να διατηρήσετε την τάξη, παρά μόνο μερικές έξυπνες αγορές.

Έτσι λοιπόν, η δική μας πρόταση είναι να επενδύσετε σε ειδικά κουτιά αποθήκευσης, τα οποία μπορούν να κρατήσουν μέσα τους κάθε λογής αντικείμενα. Μάλιστα, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από διάφορα μεγέθη, χρώματα και σχέδια, τα οποία θα λειτουργήσουν τέλεια σε κάθε σπίτι. Αν θέλετε λοιπόν να αναγνωρίζετε πιο εύκολα τα πράγματά σας, τότε τα διάφανα κουτιά θα σας εξυπηρετήσουν πλήρως. Αν πάλι επιθυμείτε να τα εναρμονίσετε με την υπόλοιπη αισθητική του σπιτιού, τότε μπορείτε να διαλέξετε όμορφα ψάθινα καλάθια ή μπαούλα, για ένα ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα!

3.  Τοποθετήστε ραφάκια και γαντζάκια

Αν θέλετε να απλοποιήσετε στη στιγμή τη διαδικασία εύρεσης των αντικειμένων σας, τότε τα ραφάκια, τα γαντζάκια ή τα άγκιστρα θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Οι τοίχοι του σπιτιού αποτελούν ένα σημείο που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο κι αυτό το σύστημα οργάνωσης, μπορεί εύκολα να σας βοηθήσει να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Ανεξάρτητα από το δωμάτιο στο οποίο επιθυμείτε να τα τοποθετήσετε, το οπτικό αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει. Άλλωστε, είναι διακριτικά στο μάτι και δε διαταράσσουν τη συνολική εμφάνιση του σπιτιού. Τα μικρά ραφάκια στην κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να κρατήσουν τα αντικείμενα που έχουν την τάση να μένουν διασκορπισμένα, ενώ τα γαντζάκια στο υπνοδωμάτιο θα γίνουν το ιδανικό μέρος για να κρεμάσετε τις τσάντες, τα πανωφόρια ή και τα τζιν σας. Με αυτόν τον τρόπο το κάθε πράγμα θα έχει τη θέση του, γεγονός που θα κάνει και πιο εύκολο τον εντοπισμό του!

4.  Επενδύστε σε έξυπνα έπιπλα

Είναι αλήθεια ότι οι περιοχές του σπιτιού με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα συγκεντρώσουν και τα περισσότερα αντικείμενα, οπότε μη διστάσετε να επενδύσετε σε “έξυπνα” και πολυλειτουργικά έπιπλα, τα οποία θα εξυπηρετήσουν και την οργάνωση, αλλά και την αισθητική του χώρου.

Ευτυχώς, η αγορά έχει να προσφέρει πολλές καλαίσθητες επιλογές, όπως είναι οι συνθέσεις σαλονιού, τα τραπέζια με ντουλάπια ή τα κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης, τα οποία προσφέρουν έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Έτσι, θα μπορείτε να εκθέσετε, αλλά και να φυλάξετε τα προσωπικά σας αντικείμενα με έναν κομψό τρόπο, δίνοντάς τους μία ξεχωριστή και καθορισμένη θέση!

Κάθε πράγμα στο σπίτι σας μπορεί να έχει το χώρο του, αν παραμένετε πιστοί σε αυτά τα οργανωτικά tips. Ακολουθήστε τα βασικά συστήματα οργάνωσης που σας παραθέσαμε και μεταμορφώστε το σπίτι σας σε ένα τακτοποιημένο, λειτουργικό και όμορφο καταφύγιο!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*