Νάξος: Καταγγελίες και αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση του σχολείου Κορώνου (video+φώτος)

Newsroom
12/09/2024 00:41
 
 
 

 

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της δημοτικής πλειοψηφίας και της παράταξης του Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή την κακή κατάσταση που παρουσιάζει το κτήριο του Δημοτικού σχολείου Κορώνου. Το θέμα έφερε στην συνεδρίαση η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μουστάκη μετά από καταγγελία μητέρας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η κ. Μουστάκη απευθυνόμενη στο δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Φώτη Μαυρομμάτη κατήγγειλε την κακή κατάσταση του σχολείου, με σπασμένο τζάμι και κάσες ετοιμόρροπες που δεν στηρίζονται και ρώτησε γιατί ο δήμος δεν έχει φροντίσει το σχολείο.

 

«Αντί να έρχεται η κ. Μουστάκη με καταγγελτικό λόγο στο δημοτικό συμβούλιο, θα έπρεπε πρωτύτερα να ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου» σημείωσε ο κ. Μαυρομμάτης, ο οποίος κατήγγειλε με τη σειρά του ότι άγνωστοι παραβίασαν το σχολείο και παράνομα αντικατέστησαν τα είδη υγιεινής στις τουαλέτες του.

«Μπήκαν μέσα στο σχολείο και προχώρησαν σε παράνομες εργασίες και λόγω αυτών των εργασιών οι πόρτες δεν ανοίγουν» σημείωσε ο κ. Μαυρομμάτης, προσθέτοντας ότι κανένας δεν τον ενημέρωσε για σπασμένα τζάμια στο σχολείο της Κορώνου όπως συνέβη για άλλα σχολεία που αμέσως αντικαταστάθηκαν.

«Η μητέρα αυτή θα μπορούσε να ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου αντί να ανεβάζει φωτογραφίες στο facebook. Ούτε ο δάσκαλος γνώριζε, ούτε ο πρόεδρος του χωριού» σημείωσε.

Επίθεση στην μητέρα που δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες του σχολείου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός. «Τι δόλο κρύβει η μητέρα αυτή; αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «ήταν υποψήφια σας στις εκλογές». Επίσης σημείωσε ότι «δεν μπορεί ο πρόεδρος να λέει ότι δεν γνωρίζει».

«Ντροπή σας να στιγματίζεται μία μητέρα» απάντησε η κυρία Μουστάκη τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι ανεπίτρεπτο να μη γνωρίζετε σε τι κατάσταση είναι το σχολείο».

Η δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε επίσης και στην σχολική μονάδα του Χαλκείου και συγκεκριμένα για αίθουσα που ξεκίνησε να φτιάχνετε πριν από ένα χρόνο και σήμερα έχει καταλήξει να είναι σκουπιδότοπος. Επίσης έκανε λόγο για σκουριασμένα κάγκελα και διαλυμένη τέντα.

«Για την καθαριότητα των σχολείων αρμόδιοι είναι οι διευθυντές» σημειώσε ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

Δείτε στο βίντεο τη συζήτηση του θέματος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*