Καθοριστικές οι ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού για την εισαγωγή 3 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Σύρου, Νάξου και Πάρου

Newsroom.
12/09/2024 01:30
 
 
 

 

Καθοριστικές ήταν οι ενέργειες της βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού για την εισαγωγή τριών νέων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Σύρου, Νάξου και Πάρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η βουλευτής, μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Πάρου, εισάγεται στη Γ’ τάξη η ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού». Αντίστοιχα, στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Σύρου εισάγεται η ειδικότητα «Τεχνικός Οχημάτων», ενώ στο 1ο ΕΠΑΛ Νάξου – Μιχάλης Κατσάνης, προστίθεται η ίδια ειδικότητα με αυτή του ΕΠΑΛ Πάρου. Επιπλέον, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νάξου, εισάγεται ο Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στη Β’ τάξη.

Η κ. Μονογυιού εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, καθώς και στις Υφυπουργούς Παιδείας και την Γενική Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτών των ειδικοτήτων για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Κυκλάδων.

Η ανακοίνωση της κ. Μονογυιού

Καθοριστικές οι ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού για την εισαγωγή 3 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Σύρου, Νάξου και Πάρου.

Ειδικότερα, μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Πάρου εισάγεται στη Γ’ τάξη η ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κληματισμού». Παράλληλα, στην ίδια κατεύθυνση, μετά από πρόταση του Διευθυντή του Πρότυπου ΕΠΑΛ Σύρου, εισάγεται στη Γ’ τάξη η ειδικότητα «Τεχνικός Οχημάτων». Επιπρόσθετα, εισάγεται στη Γ’ τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Νάξου – Μιχάλης Κατσάνης η ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κληματισμού». Τέλος, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νάξου εισάγεται ο Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στη Β’ τάξη.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τις Υφυπουργούς Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και κ. Ιωάννα Λυτρίβη καθώς και την Γενική Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Όλγα Καφετζοπούλου για την άμεση ανταπόκριση τους και τη διαρκή στήριξη τους στις Κυκλάδες μας. Η εισαγωγή των παραπάνω ειδικοτήτων δίνει λύση σε μία άμεση ανάγκη τόσο των εκπαιδευτικών και τον γονέων όσο και των ίδιων των μαθητών».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 8 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*