Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού στη Θήρα και την Ίο

Newsroom.
17/09/2024 00:07
 
 
 

 

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Σαντορίνη, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Νίκο Ζώρζο. Στη συνάντηση, συζητήθηκε το ομόφωνα ψηφισθέν από την Τουριστική Επιτροπή Θήρας,  Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, που αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την αειφόρο ανάπτυξη των Κυκλάδων. Παράλληλα, συζητήθηκε η προτεινόμενη αύξηση του τέλους κρουαζιέρας, ένα θέμα που άπτεται των οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

Η κ. Μονογυιού παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Μουσείου Γαΐτη-Σίμωσι στην Ίο, που φιλοξενεί έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιάννη Γαΐτη και της συζύγου του, Γαβριέλλας Σίμωσι. Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη καθώς και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Η κ. Μονογυιού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Ίος μας αποκτά έναν ακόμα πνεύμονα πολιτισμού. Από σήμερα, το διάσημο ανθρωπάκι του Γαΐτη γίνεται μόνιμος κάτοικος του νησιού μας, τιμώντας την κληρονομιά του καλλιτέχνη και της συντρόφου του Γαβριέλλας Σίμωσι. Ο Γιάννης Γαΐτης και η Γαβριέλλα Σίμωσι, Κυκλαδίτες στην καρδιά και στο έργο τους, συνδέονται άρρηκτα με την πλούσια πολιτιστική παράδοση των Κυκλάδων μας που συνεχίζει να ακμάζει και να εμπνέει χιλιάδες επισκέπτες. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ιητών, κ. Γκίκα Γκίκα, και στην κ. Λορέττα Γαΐτη για τη σημαντική πρωτοβουλία τους να προσφέρουν έναν ακόμα φάρο πολιτισμού στο Αιγαίο».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*