Ψήφισμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά της Υποστήριξης της Ισραηλινής Πρεσβείας στο Animasyros 2024

panepistimio aigaiou
Newsroom.
17/09/2024 01:25
 
 
 

 

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος» εξέδωσε ψήφισμα, ζητώντας την απομάκρυνση της Ισραηλινής Πρεσβείας από τη λίστα υποστηρικτών του φεστιβάλ Animasyros 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει τις ενέργειες του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα και εκφράζει την αντίθεσή του στη συμμετοχή της πρεσβείας στο φεστιβάλ.

Περίπτωση που δεν αποσυρθεί η υποστήριξη της Πρεσβείας, ο Σύλλογος ζητά από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να αποσύρει τη δική του στήριξη προς τη διοργάνωση.

Το ψήφισμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος»

Στη Σύρο πραγματοποιείται στις 23-29 Σεπτεμβρίου το animasyros 2024, ένα διεθνούς κύρους φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων το οποίο ανέκαθεν είχε την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την έμπρακτη στήριξη μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας συμπεριλαμβανομένου του διοικητικού προσωπικού. Με λύπη ενημερωθήκαμε ότι η Πρεσβεία του Ισραήλ, επίσημη αντιπροσωπεία του κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Έχουμε, ως Σύλλογος, καταγγείλει τη συνεχιζόμενη εδώ και μήνες γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ, τις δολοφονίες χαρακτήρα κατά οποιασδήποτε φωνής -συμπεριλαμβανομένων διακεκριμένων μελών της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας- αντιδρά στη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ, καθώς και την υποδαύλιση ενός πολεμικού κλίματος στο οποίο δυστυχώς εμπλέκεται και η χώρα μας παρά τη θέλησή μας.

Με δεδομένα τα παραπάνω, δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε από τους διοργανωτές του φεστιβάλ την απομάκρυνση της Πρεσβείας του Ισραήλ από τη λίστα υποστηρικτών της διοργάνωσης.

Στην αντίθετη περίπτωση, να αποσύρει τη στήριξή του στη διοργάνωση το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ειδικά η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και να ανακαλέσει τις όποιες διευκολύνσεις έχει προγραμματίσει (παραχωρήσεις υλικού, συνδρομή προσωπικού κ.α.).

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 4 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*