Καιρός: Καταιγίδες και συννεφιά σε όλη τη χώρα – Έρχονται 7 μποφόρ

Newsroom.
19/09/2024 06:30
 
 
 

 

Έντονα φαινόμενα ειδικότερα από το απόγευμα, επιφυλάσσει ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τετάρτη (18-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Η πρόγνωση για τον καιρό από το ERTNews

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς.


Στην Αττική περιμένουμε λίγη συννεφιά, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες μπόρες μες την ημέρα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Και στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 27 με 28 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-09-2024
Αστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εντονότερα. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-09-2024
Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, (πλην της Θράκης) καθώς και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 316 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*