Ο δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης για το τέλος κρουαζιέρας: «Τιμωρούν τα νησιά που φέρνουν τουρισμό»

Newsroom.
22/09/2024 11:06
 
 
 

Στο MEGA για το θέμα της κρουαζιέρας ο δήμαρχος Χρήστος Βερώνης

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, εξέφρασε την αντίθεσή του στα μέτρα που αφορούν την επιβολή τέλους για την κρουαζιέρα, σε δηλώσεις του στο Mega. Ο κ. Βερώνης χαρακτήρισε το μέτρο εισπρακτικό και ανέφερε ότι πολλά λιμενικά ταμεία είχαν ζητήσει αύξηση του ποσού των 0,35 ευρώ ανά επιβάτη, το οποίο θεωρείται πολύ μικρό. Ωστόσο, τόνισε ότι η ξαφνική ανακοίνωση του μέτρου -που το έμαθαν οι δήμαρχοι μέσω τηλεόρασης- επηρεάζει αρνητικά δύο νησιά που συμβάλλουν σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη και την εισροή συναλλάγματος στη χώρα.

Ο δήμαρχος Μυκόνου υπογράμμισε πως η Ελλάδα δέχεται τόσο τουρισμό όσο μια μεσαία πόλη της Ευρώπης και αντιπρότεινε την εφαρμογή μέτρων εξορθολογισμού, αντί για την τιμωρία των νησιών που φέρνουν τουρισμό. Επιπλέον, ανέφερε ότι το Υπουργείο Τουρισμού και Ναυτιλίας θα έπρεπε να ενισχύσει και άλλους προορισμούς στα γειτονικά νησιά, που οι τοπικές αρχές επιθυμούν.

Ο κ. Βερώνης επισήμανε επίσης ότι οι δήμαρχοι δεν υποστηρίζουν τις εταιρείες κρουαζιέρας, αλλά υπενθύμισε ότι οι μεγάλες εταιρείες έχουν κλείσει τις δραστηριότητές τους για τους επόμενους 18 μήνες.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει την ανάγκη για διορθώσεις στα μέτρα αυτά, προκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά των πλοίων σε άλλες χώρες, όπως η Τουρκία.

Πηγή: mykonosvoice.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 141 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*