Μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Newsroom.
27/09/2024 16:58
 
 
 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Παγώνης, απευθύνει το δικό του μήνυμα, υπογραμμίζοντας τη σημασία του τουρισμού ως κινητήριας δύναμης για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, τόσο στη Σαντορίνη όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη φετινή εκδήλωση, με θέμα «Τουρισμός και Ειρήνη», ο κ. Παγώνης τονίζει την ανάγκη προστασίας του τουρισμού από ακατάλληλες πρακτικές και πειραματισμούς, ενώ παράλληλα εκφράζει την ελπίδα ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να προσφέρει ευκαιρίες και ανάπτυξη για όλους.

Το μήνυμα του κ. Παγώνη 

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού που καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού με στόχο την ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινωνίας, που φέτος έχει θέμα «Τουρισμός και Ειρήνη», εύχομαι ο τουρισμός να συνεχίσει να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και να υπερβαίνει τα εμπόδια μεταξύ τους με στόχο το κοινό καλό και όφελος.

Ειδικά για τη χώρα και τον τόπο μας τη Σαντορίνη, εύχομαι να αναγνωριστεί η θέση του τουρισμού στην κοινωνία, την οικονομία και την καθημερινότητα όλων μας, αλλά και να αποτελέσει αντικείμενο προστασίας από την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές, ως προϊόν ευαίσθητο και πολύτιμο στο οποίο δεν αξίζουν άστοχοι πειραματισμοί και περιθώρια αυθαιρεσιών, μιας και τα αποτελέσματά τους θα υποβαθμίσουν την αξία του και τα οφέλη του στις ζωές όλων μας.

Τον τουρισμό θα πρέπει να τον βλέπουμε όλοι ως πηγή εξέλιξης και ευκαιριών για όλους μας, μιας και βοήθησε την χώρα μας σε δύσκολες εποχές και συνεχίζει και το κάνει καθημερινά κρατώντας τους νέους στην χώρα μας δίνοντας πραγματικά ευκαιρίες εργασιακές αλλά και ατομικές. Οπότε θα πρέπει να σταματήσει η δαιμονοποίησή του, μιας κι είναι ο τομέας μπορεί να στηρίξει περισσότερο από κάθε άλλον έμπρακτα τόσο την χώρα μας αλλά περισσότερο τα νησιά μας.

Προσωπική μου ευχή αποτελεί να βρεθεί ο τουρισμός στην χώρα μας στη θέση που του αναλογεί, ως μέσου κοινωνικής προόδου και ευημερίας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*