Γιάννης Βασιλόπουλος Διευθυντής Ultra Fast ΟΤΕ: Επενδύσεις στη Νάξο για υπερυψηλές ταχύτητες Internet

Newsroom
29/09/2024 12:10
 
 
 

 

Συνεχίζονται οι επενδύσεις του ομίλου ΟΤΕ για την ανάπτυξη των δικτυακών υποδομών της χώρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Βασιλόπουλο, Διευθυντή Ultra Fast broadband του ΟΤΕ.

Σε συνέντευξή του στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ο Όμιλος προχωρά στην υλοποίηση του έργου «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband», το οποίο θα προσφέρει υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 1 Gbps σε πάνω από 850.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας.

Το έργο ξεκίνησε από τη Δράμα, συνεχίστηκε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η Νάξος είναι το πρώτο νησί του Νοτίου Αιγαίου όπου θα υλοποιηθεί. Ανάλογες επενδύσεις αναμένονται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων (Μικρές Κυκλάδες, Αμοργός, Πάρος κ.λπ.). Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι το έργο θα καλύψει τις περισσότερες απομακρυσμένες περιοχές της Νάξου, παρέχοντας γρήγορες ταχύτητες Internet σε όλους τους κατοίκους, ανεξαρτήτως παρόχου.

Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν οικονομικά από την παροχή κουπονιών. Το έργο περιλαμβάνει υπόγειες ανασκαφές, ενώ σε περιοχές όπου οι ανασκαφές είναι δύσκολες, θα χρησιμοποιηθούν στύλοι.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από την τουριστική σεζόν του 2025, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση της κάλυψης σε περιοχές που ενδέχεται να μην καλυφθούν αρχικά.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 74 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*