Δράσεις του Γυμνασίου Τραγαίας για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Newsroom.
02/10/2024 09:36
 
 
 

 

Με κεντρικό σύνθημα “Αθλούμαστε μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη ζωή“, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Τραγαίας υλοποίησαν δράσεις μέσω των οποίων αναδείχθηκε η σημασία της φυσικής δραστηριότητας και σωματικής άσκησης για την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Οι μαθητές από την πρώτη σχολική ώρα παρακολούθησαν στους διαδραστικούς πίνακες βίντεο με θέμα: “Αθλητισμός και εκπαίδευση” και στη συνέχεια ακολούθησε εκπαιδευτικό παιχνίδι-κουίζ.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η διαδρομή: Σχολείο-Αγία Μαρίνα-Άγιος Γεώργιος ο Διασορίτης-παραδοσιακός οικισμός Μονοίτσια, όπου οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν υπέροχο περίπατο στον καταπράσινο ελαιώνα της Τραγαίας, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη περιβαλλοντική, πολιτιστική και θρησκευτική σημασία.

Παράλληλα, η καλλιτεχνική ομάδα μαθητών και μαθητριών, με την εποπτεία της καθηγήτριας των Εικαστικών κας Χωριανοπούλου Μαρίας, παρέμεινε στο εργαστήριο Εικαστικών του σχολείου και δημιούργησε θεματικές αφίσες για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι οποίες αναρτήθηκαν στον προθάλαμο του Σχολείου.

Στη συνέχεια οργανώθηκαν αγώνες βόλεϊ και πινκ πονκ, ενώ μαθητές και μαθήτριες χόρεψαν και δίδαξαν παραδοσιακούς χορούς σε εκπαιδευτικούς και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια.
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια μέρα, όπου οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να δημιουργήσουν, να παίξουν, να μάθουν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*