«Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: Παρουσίαση του βιβλίου της Hislop «Το ειδώλιο» και του διάσημου chef Arnaud Larher (video)

Μια βραδιά κάτω από την ελιά
Newsroom
03/10/2024 03:28
 
 
 

 

«Στιγμή ολοστρόγγυλη»: Πολιτισμός και γαστρονομία συνδέουν τη Νάξο με όλο τον κόσμο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Victoria Hislop, «Το ειδώλιο», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» με το θεματικό τίτλο «Στιγμή ολοστρόγγυλη» στη Νάξο, παρόλο που η διεθνούς φήμης συγγραφέας δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω οικογενειακού προβλήματος. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα την Τετάρτη το απόγευμα στο TORTUGA, έγινε με τη φροντίδα της διοργανώτριας του φεστιβάλ, Μαρίας Πολυκρέτη, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παραδίδει στον πολιτιστικό χάρτη της Νάξου έναν θεσμό που μεγαλώνει με την αγάπη και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Η Μαρία Πολυκρέτη για το φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» που ενώνει πολιτισμό και γαστρονομία στη Νάξο 

Μια βραδιά κάτω από την ελιά

Η Μαρία Πολυκρέτη, μιλώντας στην εκδήλωση, εξέφρασε τη συγκίνησή της για την πορεία του φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε κάτω από τις ελιές του παππού της στο κτήμα Κάμπονες και πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν χώρο συνάντησης πολιτιστικών και γαστρονομικών δράσεων. «Χρόνο με τον χρόνο, το φεστιβάλ μεγαλώνει, όχι μόνο χάρη στη δική μας προσπάθεια, αλλά και χάρη στην υποστήριξη της κοινότητας», τόνισε η κα Πολυκρέτη, υπογραμμίζοντας τη διψασμένη για πολιτιστικές εκδηλώσεις Νάξο και τη χαρά της που συμβάλλει, μαζί με το σύζυγό της Γιάννη Μαργαρίτη, στη διαμόρφωση ενός τέτοιου σημαντικού θεσμού.

Μια βραδιά κάτω από την ελιά

Το φετινό φεστιβάλ, με τον τίτλο «Στιγμή ολοστρόγγυλη…», φιλοξένησε μια ιδιαίτερη γαστρονομική προσθήκη, καθώς διάσημοι σεφ από τη Γαλλία, όπως ο Arnaud Larher, η Eulalie Rus και ο Stephane Jakic, συνεργάστηκαν με Ναξιώτες και Έλληνες σεφ για να παρουσιάσουν παραδοσιακές συνταγές με δημιουργικό τρόπο, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα του νησιού. Η Μαρία Πολυκρέτη ευχαρίστησε θερμά τους σεφ και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας τους με τοπικούς δημιουργούς, όπως ο chef Μάκης Μαθιάσος και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή του Arnaud Larher, ο οποίος ετοίμασε τρία γλυκά ειδικά για τη βραδιά της παρουσίασης του βιβλίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου της Hislop «Το ειδώλιο»

Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου μίλησε για τη Victoria Hislop και το βιβλίο της «Το ειδώλιο», σημειώνοντας τη σύνδεση της συγγραφέα με τη Νάξο και την αγάπη της για το νησί. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει σκέψη το βιβλίο να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, όπως συνέβη και με το πολυαγαπημένο «Νησί», κάτι που θα φέρει πολλές σκηνές γυρισμένες στη Νάξο, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο το νησί.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο της Victoria Hislop, η οποία βρισκόταν στο αεροπλάνο με προορισμό το Λονδίνο, εκφράζοντας τη θλίψη της που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη Νάξο. Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί σύντομα το νησί.

Συνέντευξη με τον κορυφαίο σεφ Arnaud Larher: Το πάθος για τη ζαχαροπλαστική και η παγκόσμια αναγνώριση

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο διάσημος Γάλλος pastry chef Arnaud Larher παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου, αποκαλύπτοντας στοιχεία για την εντυπωσιακή του πορεία, τις μοναδικές γλυκές δημιουργίες του και την παγκόσμια εμβέλεια της καριέρας του.

Μια βραδιά κάτω από την ελιά

Ο Arnaud Larher, γνωστός για την απαράμιλλη τεχνική του και τις πρωτοποριακές δημιουργίες του στη ζαχαροπλαστική, μίλησε για την εξέλιξή του στον χώρο, που ξεκίνησε από νεαρή ηλικία στη Γαλλία και τον οδήγησε σε παγκόσμια αναγνώριση. Με καταστήματα σε διάφορα σημεία του κόσμου, ο Larher έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για την ποιότητα και την αισθητική των γλυκών του.

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το αγαπημένο του γλυκό, ο Larher χαμογέλασε και απάντησε: «Το αγαπημένο μου γλυκό είναι πάντα αυτό που φτιάχνω τελευταίο».

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τον σεφ να εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του με Έλληνες και Ναξιώτες σεφ στο φεστιβάλ, ενώ τόνισε ότι η Νάξος, με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της, αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε δημιουργό.

Μια βραδιά κάτω από την ελιά

Η Μαρία Πολυκρέτη έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες και εξέφρασε την ελπίδα της για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του φεστιβάλ. Με την αφοσίωσή της στον πολιτισμό και τη σύνδεσή της με τη γη και τις ρίζες της, η κα Πολυκρέτη έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν θεσμό που όχι μόνο φέρνει κοντά ανθρώπους και δημιουργίες, αλλά και ενισχύει την πολιτιστική ταυτότητα της Νάξου.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φιλοξενία της Μαρίας Πολυκρέτη και του Γιάννη Μαργαρίτη και να γευτούν ξεχωριστά γλυκά, διά χειρός Arnaud Larher και Μάκη Μαθιάσου, πλούσιο δείπνο και ευρηματικά κοκτέιλ του Νίκου Μπάκουλη.

Δείτε το βίντεο

Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά Μια βραδιά κάτω από την ελιά

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*