Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ: Συντονίζεται στην ίδια ημερομηνία η ΑΔΕΔΥ – 48ωρη και στα πλοία

Newsroom.
08/10/2024 07:48
 
 
 

Όλο και περισσότεροι σύλλογοι και σωματεία καλούν σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και αυτή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 20ης Νοεμβρίου που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, αντί της 13ης Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει.

Στόχος, όπως αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., είναι «η απεργία να είναι Γενική και να έχει πανεργατικά-πανυπαλληλικά χαρακτηριστικά». «Στο Γενικό Συμβούλιο της 10ης του Οκτώβρη θα συζητηθούν όλα τα μέτρα οργάνωσης και στήριξης της απεργίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ σχετικά με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της 20ης Νοεμβρίου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών, αλλά και την αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, τονίζει:

«Η Συνομοσπονδία, με δεδομένο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μέτρα που γιγαντώνουν τα προβλήματά τους, αποφάσισε:

–  την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024

–  τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μαζική κι ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία.

Η Κυβέρνηση, αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019. Με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικού Εργατικού Δικαίου καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δις από την πρώην Εργατική Εστία.

Αυτά τα μέτρα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα αγωνιστούμε».

Σημειώνεται πως ημέρα με την ημέρα όλο και περισσότεροι σύλλογοι και σωματεία καλούν σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Ήδη απεργία έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και μάλιστα με δύο κινητοποιήσεις, μια σε κλαδικό επίπεδο στις 6 Νοεμβρίου και μια σε επίπεδο πανελλαδικής απεργίας στις 20 Νοεμβρίου.

Δεμένα τα πλοία

Επίσης η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης. Βασικό αίτημα είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025 στην ακτοπλοϊα, με αυξήσεις 12%.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*