Σύρος: Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής

Newsroom
09/10/2024 13:57
 
 
 

 

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής διοργανώνουν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 18.00, στην πλατεία Μιαούλη, δώδεκα σωματεία και σύλλογοι της Σύρου.

Δεδομένης της οξυμένης κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες της Σύρου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό και τον λιβανέζικο λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς της περιοχής που γίνονται «κρέας στα κανόνια» των ιμπεριαλιστών, καταδικάζοντας την κλιμάκωση του πολέμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εκδόθηκε, έχει ως εξής:
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει οξυνθεί τις τελευταίες μέρες με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, μετά την πολύμηνη εγκληματική στρατιωτική επίθεση ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης και τους περισσότερους από 41.800 νεκρούς και τους εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους, ήρθε τώρα να βάλει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή κάνοντας χερσαία επίθεση στο Λίβανο.

Η πυραυλική επίθεση του Ιράν ως αντίποινα στις επιθέσεις του Ισραήλήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη που πλέον βάζει τους λαούς της περιοχής σε έναν όλεθρο με ανυπολόγιστες συνέπειες.Επιβεβαιώνεται η πορεία της πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή η οποία μπορεί να πάρει ακόμη πιο τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν.

Η πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου στρέφεται όχι μόνο κατά των άλλων λαών, αλλά και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού που τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας τον ρόλο του συνηγόρου των ισραηλινών εγκλημάτων,ευθυγραμμιζόμενη και με άλλες πολιτικές δυνάμεις καθώς και όλους όσοι έχουν συμφέρον να βαφτίζουν «νόμιμη αυτοάμυνα» την ισραηλινή επιθετικότητα, συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες και οδηγεί τον λαό μας και τη χώρα σε πολεμική εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος του Ισραήλ, να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα, να απεμπλακεί η χώρα μας από τη σφαγή, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, όλους τους κατοίκους της Σύρουνα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό και τον λιβανέζικο λαό,σε όλους τους λαούς της περιοχής που γίνονται «κρέας στα κανόνια» των ιμπεριαλιστών και να καταδικάσουν τη κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Καλούμε σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 18.00, στην πλατεία Μιαούλη.

Σωματεία/ σύλλογοι εργαζομένων που συνυπογράφουν:
-Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων
-Σωματείο εργαζομένων στον ΟΤΕ (Παράρτημα Κυκλάδων)
-Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ
-Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων
-Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Ν. Αιγαίου
-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Σύρου-Τήνου-Μυκόνου
-Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου
-Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος»
-Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ), τμήμα Κυκλάδων
-Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Σ.Εργ.Α.Δ.Α.)

Επιπλέον το κάλεσμα συνυπογράφουν και καλούν οι παρακάτω σύλλογοι:
-Σύλλογος φοιτητών τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.
-Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*