Λέρος: Ενημέρωση μαθητών για την σπουδαιότητα τήρησης των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής

Newsroom
10/10/2024 11:00
 
 
 

 

Στην ενημέρωση 14 μαθητών και μαθητριών της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Λέρου προχώρησαν Αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου του νησιού, προβάλλοντας οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής για την καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τονίστηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους, η ζώνης ασφαλείας, η κίνηση στο δρόμο και η αποφυγή οδήγησης υπό την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη ενημερωτική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-2025 και αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους. Μάλιστα, το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*