Μάρκος Καφούρος: «Απολύτως σημαντικό να στηριχθεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Newsroom
11/10/2024 10:39
 
 
 

 

Για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος.

Ο κ. Καφούρος χαιρέτησε τις πολύ σημαντικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως:
-Η δυνατότητα πλέον, πρόσληψης εποχικού προσωπικού από τους ΟΤΑ στο χρονικό διάστημα που υπάρχει η ανάγκη και όχι ετεροχρονισμένα.

-Η ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους, με τρόπο που αφενός διευκολύνονται οι οφειλέτες αφετέρου βελτιώνεται η εισπραξιμότητα και η οικονομική κατάσταση των Δήμων.

-Η αύξηση των ΚΑΠ στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, κατά 53 εκατομμύρια ευρώ από το 2025 και 108 εκατομμύρια για το 2024!

-Η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ελαιοτριβείων στους Δήμους, αίτημα του Δημάρχου της Τήνου.

Με αφορμή τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τα ζώα συντροφιάς, ο βουλευτής Κυκλάδων επανέλαβε την ανάγκη επανεξέτασης της ποινικοποίηση της ιπποπέδης, η οποία σχεδιάστηκε χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα των νησιών και το ευαίσθητο οικοσύστημά τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καφούρος, «το μέτρο έχει φέρει σε απελπισία τους Κυκλαδίτες κτηνοτρόφους».

Επίσης, χαιρέτησε την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με το οποίο ενισχύεται σημαντικά η εντοπιότητα και ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέλος, ζήτησε στον Ενιαίο Κώδικα για την Αυτοδιοίκηση, η έννοια της Νησιωτικότητας να κατέχει σημαντική θέση.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας του κ. Καφούρου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 16 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*