Κακοδιαχείριση πόρων στα σχολεία καταγγέλλει η παράταξη Ρώτα: 195.000 ευρώ αναξιοποίητα

Newsroom.
15/10/2024 17:48
 
 
 

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ διοίκησης και μείχονος μειοψηφίας στο δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Η παράταξη του Άρη Ρώτα με νέα ανακοίνωση, άσκησε έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή Σύρου-Ερμούπολης, κατηγορώντας τη για κακοδιαχείριση πόρων, ενώ τα σχολεία και οι αθλητικοί χώροι του νησιού παραμένουν σε κακή κατάσταση.

Σύμφωνα με την παράταξη, κατά τη συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή, αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα ύψους 195.658,23 ευρώ στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών, τα οποία δεν απορροφήθηκαν για την κάλυψη αναγκών των σχολείων. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για ανικανότητα στη διαχείριση των χρημάτων και τονίζει ότι το αφήγημα της «εμπειρίας» της Δημοτικής Αρχής Αθανασίου έχει καταρρεύσει, αφού δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες των εκπαιδευτικών δομών του νησιού.

 Η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Ρώτα

Τις τελευταίες ημέρες, ως αντιπολίτευση και μείζονα μειοψηφία, έχουμε ασκήσει έντονη κριτική στην Δημοτική αρχή για την κατασπατάληση πόρων σε μη πρωτεύοντα θέματα, αφήνοντας τα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους του νησιού σε πολύ κακή κατάσταση.

Σήμερα, για ακόμη μία φορά, κατά την συζήτηση του 5ου θέματος της Δημοτικής Επιτροπής γίναμε κοινωνοί μίας κατάστασης αναφορικά με τις σχολικές επιτροπές, η οποία πραγματικά ξεπερνάει κάθε φαντασία. Το θέμα αφορούσε τη μεταφορά ταμειακών υπολοίπων των καταργηθεισών σχολικών επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Σύρου Ερμούπολης. Διαπιστώσαμε με έκπληξη, απορία αλλά και αγανάκτηση, λοιπόν, ότι υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα ύψους 195,658,23 € σε τραπεζικούς λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών, τα οποία, μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, επιστρέφουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου.

Με απλά λόγια, ενώ όλοι οι διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές σχολείων διαμαρτύρονται εντονότατα για τις ανάγκες των σχολείων που μένουν ακάλυπτες, διότι η μόνιμη δικαιολογία από πλευράς Δήμου είναι ότι «δεν υπάρχουν χρήματα», εντούτοις, από 1.1.2024 έως και 30.6.2024 (οπότε και καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές) υπήρχαν συνολικά ταμειακά διαθέσιμα σε λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών 195,658,23€, τα οποία δεν κατάφεραν να απορροφηθούν και στην ουσία δεν κατάφεραν να καλύψουν τις ελλείψεις των σχολείων σε πρώτες ανάγκες και αναλώσιμα.

Λυπάμαι πολύ, αλλά αυτό ξεπερνάει το όριο της απειρίας και ανεπάρκειας της Δημοτικής Αρχής. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρα ανικανότητα και απύθμενο θράσος της Δημοτικής Αρχής Αθανασίου, καθόσον, όχι μόνο οι κύριοι της δημοτικής αρχής δεν κατάφεραν με 195.000 € ταμειακά διαθέσιμα για 6 μήνες να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων, αλλά εμμέσως πλην σαφώς μετέθεσαν όλες τις ευθύνες στους τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων, αποδίδοντάς τους ολιγωρία όσον αφορά στη μη απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων.

Μετά από δέκα μήνες διοίκησης της Δημοτικής Αρχής, το αφήγημα των «έμπειρων» στελεχών καθώς και του ίδιου του κ. Αθανασίου έχει καταρρεύσει ολοσχερώς και όπως φαίνεται η Δημοτική αρχή Αθανασίου δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα απλούστερα θέματα του Δήμου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*