Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα – Μέχρι πότε θα διατηρηθεί χαμηλά ο υδράργυρος

Newsroom.
16/10/2024 07:25
 
 
 

Αραιές νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Τετάρτη (16/10). Η ανάρτηση Θοδωρή Κολυδά για τα πρώτα χιόνια.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Τετάρτη (16/10), με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια, βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Αναλυτικότερα, από το μεσημέρι θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και τα θαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά και συγκεκριμένα θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 25 με 26 και στη νότια Κρήτη τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Και στις Κυκλάδες θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς.

Έρχεται «κανονικό» φθινόπωρο από την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ο θυελλώδης βοριάς θα ρίξει τη θερμοκρασία κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα για αρκετές ημέρες. ‘Εως την Παρασκευή οι βροχές θα είναι πολύ περιορισμένες. Το Σαββατοκύριακο όμως ειδικά στα βορειοδυτικά θα βρέξει αξιόλογα.

Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή συννεφιά με λίγες βροχές σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία. Οι βοριάδες έως 8 μποφόρ, θα ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας και σε υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα, θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις μέσα στο Σαβνστις κορυφές των βουνών, όπου υπάρχει βέβαια και ο αντίστοιχος υετός.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 108 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*