Νάξος-Δημοτικό συμβούλιο: «Ναι μεν αλλά…» για την παραχώρηση του «Ιάκωβος Καμπανέλλης» για κινηματογράφο (video)

Μια συνάντηση κάπου στην αυλή του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Newsroom
17/10/2024 23:36
 
 
 

 

Στην πρόσφατη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, συζητήθηκε η έγκριση ή μη της εκμίσθωσης της αίθουσας «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο δημαρχείο, για τη λειτουργία χειμερινού κινηματογράφου. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα, με τον Γιάννη Κορρέ να προτείνει το μίσθωμα να έχει μέγιστη διάρκεια δύο ετών.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης ενός κινηματογράφου στη Νάξο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου τόνισε πως η λειτουργία του χειμερινού κινηματογράφου αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για το νησί, και ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί η προσπάθεια του επιχειρηματία, αφού προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στους δημότες.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές, από την πλευρά του, επισήμανε ότι οι δημοτικοί χώροι δεν πρέπει να μισθώνονται αλλά να παραχωρούνται δωρεάν για την παροχή υπηρεσιών. Διαφώνησε με την πρόταση για εξάχρονη μίσθωση, προτείνοντας αντ’ αυτού μια μέγιστη διάρκεια δύο ετών.

Ο Κώστας Παγώνης, μέλος της θεατρικής ομάδας «Χορονάξιοι», εξέφρασε ανησυχίες για τη συνεχή χρήση της αίθουσας από τον κινηματογράφο, τονίζοντας πως οι θεατρικές ομάδες μένουν χωρίς στέγη και δεν έχουν πλέον επαρκή πρόσβαση στον χώρο, γεγονός που περιορίζει τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες. Πρόσθεσε ότι ο χώρος δεν έχει συντηρηθεί τα τελευταία 20 χρόνια, από την εποχή της δημιουργίας του από τον Βασίλη Κόκκοτα, και ότι χρειάζεται αναβάθμιση σε επίπεδο μικροφωνικής και φωτισμού.

Ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου κάλεσε τον κ. Παγώνη να υποβάλει μια πιο συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα, ώστε να εξεταστεί από τη Δημοτική Επιτροπή, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση για τους όρους μίσθωσης της αίθουσας.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός υπογράμμισε ότι ο ανάδοχος θα πρέπει να είναι συνεργάσιμος, ενώ τόνισε ότι η αίθουσα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου που πρέπει να αξιοποιηθεί για την κάλυψη εξόδων, αντί να παραχωρείται δωρεάν. Σημείωσε επίσης ότι θα προτείνει ο δήμος να μπορεί να χρησιμοποιεί την αίθουσα για 10 ημέρες το μήνα. Ωστόσο οι όροι της μίσθωσης είναι ένα θέμα για το οποίο θα αποφασίσει η Δημοτική Επιτροπή.

Ο αντιδήμαρχος Φώτης Μαυρομμάτης πρότεινε τη δημιουργία μιας κανονιστικής απόφασης για τη χρήση του αμφιθεάτρου, ώστε να είναι σαφείς οι όροι και οι κανόνες για τη χρήση του από όλους.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η έλλειψη κατάλληλων χώρων για πολιτιστικά δρώμενα στη Νάξο, καθώς και η ανάγκη συντήρησης και αναβάθμισης της αίθουσας «Ιάκωβος Καμπανέλλης», η οποία φαίνεται να έχει αφεθεί στη μοίρα της όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 109 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*