Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Η πρόγνωση για το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Newsroom.
18/10/2024 06:42
 
 
 

 

Αλλαγή αναμένεται στο σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει σε νέα πρόγνωση του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν χωρίς βροχές στην Ελλάδα λόγω του αντικυκλώνα. Η Παρασκευή θα είναι «καθαρή» αν και θα έχουμε συννεφιές τις πρωινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια θα εξαφανιστούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο φτάνοντας τα 7 και 8 μποφόρ και μέχρι το βράδυ θα πέσει λίγο η έντασή τους.

Στα ορεινά της χώρας η θερμοκρασία θα κυμανθεί το μεσημέρι από 13 έως 19 βαθμούς στα κεντρικά στους 21 και στα νότια στους 24-25 στην Σπάρτη και στους 22 βαθμούς στην Κρήτη.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Και στις Κυκλάδες θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 18 έως 23  βαθμούς.

Το Σάββατο βροχές θα έχουμε στην Κέρκυρα και στο βόρειο Ιόνιο αλλά με μικρή πιθανότητα. Οι άνεμοι έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Καιρός: Τι θα γίνει με τον τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου;

Από την πλευρά του ο προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως το ισχυρό χαμηλό, το οποίο φέρνει στροφές γύρο από τον εαυτό του και προκαλεί σοβαρή κακοκαιρία στην Ιταλία, θα παραμείνει στην ίδια θέση με προοπτική ανατολικής επέκτασης για αρκετές ημέρες ακόμη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα μας δε θα επηρεαστεί άμεσα οριακά, καθώς η κακοκαιρία θα επηρεάσει το Ιόνιο, τμήματα της Ηπείρου, της βορειοδυτικής Θεσσαλίας, της Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Όσον αφορά τέλος στον καιρό το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου τα πρώτα στοιχεία δείχνουν έντονα φαινόμενα με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες. Ασφαλής πάντως πρόγνωση θα μπορεί να γίνει από την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 103 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*