Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με θυελλώδεις ανέμους το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Newsroom.
19/10/2024 07:31
 
 
 

 

Συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι και η ψύχρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπερνάμε τους 22-23 βαθμούς, ενώ ειδικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι αισθητό. Πάντως, οι βροχές θα είναι ελάχιστες το επόμενο σχεδόν 10ήμερο στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, Το Σάββατο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές κυρίως σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Θεσσαλία. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 7 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς, τοπικά και τους 24.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις μες την ημέρα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Και στις Κυκλάδες αναμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς.

Την Κυριακή περιμένουμε λίγες ασθενείς βροχές τοπικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση Τσατραφύλλια – «Τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα μαλακώσει»

«Φθινόπωρο κατά το ήμισυ…

Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά στις περισσότερες περιοχές και μάλιστα το Σ/Κ αναμένεται νέα πτώση, ωστόσο οι βροχές από αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι πολύ λίγες και αφορούν κυρίως τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα. Στα ορεινά των περιοχών αυτών (1.800 και υψηλότερα) θα δούμε και πασπάλες χιονιού.

Επίσης το Σ/Κ θα δούμε και αρνητικές θερμοκρασίες στα ορεινά της βόρειας χώρας με αποτέλεσμα η θέρμανση να είναι απαραίτητη.

Τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα “μαλακώσει” αφού η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική.

Καλό Σ/Κ!».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 291 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*