Πρόταση για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών στο επίκεντρο του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Newsroom
20/10/2024 00:24
 
 
 

 

Στις 25 Οκτωβρίου 2024, και ώρα 14:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με σημαντικότερο θέμα την κατάθεση πρότασης στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της Περιφέρειας. Η εισήγηση θα γίνει από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, με στόχο τη βελτίωση των θαλάσσιων μεταφορών, κάτι που αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη διευκόλυνση των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών.

Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο Κατάθεση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πρότασης για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγητής: κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 2ο Έγκριση ετήσιας καταβολής επιδόματος παροχής γάλακτος σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 15, ν.5143/2024 .
Εισηγητής: κ. Χρήστος Ευστρατίου, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση εκθέσεως αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού Γ΄ Τριμήνου έτους 2024, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγήτρια: κα. Μαρία Ελευθερίου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού Κυκλάδων.

ΘΕΜΑ 4ο Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της νήσου Αμοργού.
Εισηγητής: κ. Λουκάς Καραδήμας, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της Επαρχιακής Οδού Κορρησίας – Καστριανής λόγω εγκατάστασης πεζοδιάβασης έμπροσθεν Νηπιαγωγείου Βουρκαρίου Δήμου Κέας.
Εισηγητής: κ. Λουκάς Καραδήμας, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

ΘΕΜΑ 6ο Έγκριση Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγήτρια: κα. Μαρία Γιαννακοπούλου, Προϊσταμένη της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ.ΣΧΕ. Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 7ο Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του έργου «RURBANIVE: Rural-urban synergies emerged in an immersive innovation ecosystem (Aγροτικές-αστικές συνέργειες που προκύπτουν σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας)» (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon Europe).
Εισηγήτρια: κα Μάρα Αντωνιάδη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

ΘΕΜΑ 8ο Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του έργου «Diversify-CCAM by integrating the european cultural and regional variations in the design and implementation of citizen-friendly solutions to foster mobility equity (Ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών και περιφερειακών πολιτιστικών παραλλαγών στο σχέδιο βιώσιμων μεταφορών και εφαρμογή συστημάτων φιλικών προς τον πολίτη για την ενίσχυση της ισότητας στον τομέα της κινητικότητας)» (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon Europe).
Εισηγήτρια: κα Μάρα Αντωνιάδη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση 2 ης Τροποποίησης (ήσσονος αξίας – μη ουσιώδης) της από 1-07-2023 υπογραφείσας Συμβάσεως με Τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Διαχείρισης, Λειτουργίας και Συντήρησης του Έργου : «Ύδρευση Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά»
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση Χορήγησης Εξουσιοδότησης στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου για την άσκηση καθηκόντων Αναθέτουσας Αρχής καθώς και Ορισμού Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της από 19-09-2024 υπογραφείσας Σύμβασης με τίτλο: «Επισκευή-Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός στις υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης του Δήμου Λέρου», Αναδόχου «Watera Hellas ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ»
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση Χορήγησης Εξουσιοδότησης στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου για την άσκηση καθηκόντων Αναθέτουσας Αρχής καθώς και Ορισμού Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της από 29-07-2024 υπογραφείσας Σύμβασης Προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια Απορριμματοφόρου και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών». Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

ΘΕΜΑ 12ο Επικύρωση πρακτικών της 12ης/4-9-2024, συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου. (Από Αναβολή)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*