Naxos Islands Tours: Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και τα μαγευτικά τοπία της Βόρειας Ελλάδας (πληροφορίες-κρατήσεις)

Newsroom
26/10/2024 16:03
 
 
 

 

Μια μοναδική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και τους κρυμμένους θησαυρούς της Μακεδονίας προσκαλεί το Naxos Island Tours τους λάτρεις των ταξιδιών, για να εξερευνήσουν ιστορικά μνημεία, φυσικά τοπία εκκλησίες και μοναστήρια από τις 10 έως τις 15 Νοεμβρίου. Με βάση την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε κορυφαία αξιοθέατα, όπως τη Βεργίνα, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Σουρωτής και στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος, περιηγήσεις σε Λιτόχωρο, Παλαιό Παντελεήμονα και πολύχρωμα τοπία του Χολομώντα.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε τοπικές νοστιμιές και να επιστρέψετε με αυθεντικές αναμνήσεις από το βόρειο κομμάτι της χώρας μας, σε μια εκδρομή με όλες τις ανέσεις και συνοδευόμενη από πιστοποιημένους ξεναγούς.

Όλες οι λεπτομέρειες για την υπέροχη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη με το Naxos Island Tours, από τις 10 έως τις 15 Νοεμβρίου

10/11/2024 ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση από Νάξο με το Blue Star στις 9:00 το πρωί για Πειραιά. Κατά τις 15:15 με την άφιξη μας ξεκινάμε για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Check in στο ξενοδοχείο μας, ΕL GRECO 3* και ελεύθερος χρόνος. Πολλά από τα αξιοθέατα του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι «δίπλα» στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

11/11/2024 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ -MEDITERANEAN COSMOS

Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου

Μετά το πρωινό ξεκινάμε με πρώτο προορισμό την εκκλησία του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου και έπειτα επόμενη στάση για φωτογραφίες στα Κάστρα Θεσσαλονίκης. Δεν θα παραλείψουμε προσκύνημα στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Σουρωτής και στον τάφο του Αγίου Παϊσίου (χρειάζεται κατάλληλη ενδυμασία: φούστες-φορέματα οι γυναίκες, μακριά παντελόνια οι άντρες). Μετά το προσκύνημα μας, επίσκεψη στο MEDITERRANEAN COSMOS, για ψώνια, καφέ, φαγητό. Επιστροφή στο κέντρο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε μενού 2 πιάτων (σαλάτα-κυρίως-επιδόρπιο) στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12/11/2024 ΒΕΡΓΙΝΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Το Άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα/Photo: Περικλής Μεράκος

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τη Βεργίνα, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σπουδαίας ιστορικής σημασίας, καθώς στη θέση της σημερινής Βεργίνας, στις υπώρειες των Πιερίων, υπήρξε η πρώτη αρχαία πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου, οι Αιγές. Θα ξεναγηθούμε με πιστοποιημένο ξεναγό στο νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, όπου βρίσκεται μεγάλο μέρος από το μεγαλύτερο οικοδόμημα που έχει δει η κλασική αρχαιότητα και έχει χαρακτηριστεί «Παρθενώνας της Μακεδονίας», το Ανάκτορο του Φιλίππου Β’.

Παναγία Σουμελά

Επίσης η επαγγελματική ξενάγηση θα περιλαμβάνει και το Μουσείο των βασιλικών τάφων και τους προσβάσιμους τάφους. Μετά πάμε για το Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας Σουμελά» που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου όρους κοντά στο χωριό Καστανιά. Το σημερινό μοναστήρι αποτελεί αναβίωση της περίφημης ομώνυμης Μονής τα ερείπια της οποίας σώζονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου και θεωρείται ορόσημο ιδιαιτέρως για τον ποντιακό Ελληνισμό. Συνεχίζουμε για το άλσος του Αγ. Νικολάου, στην περιοχή της Νάουσας, ένας επίγειος παράδεισος με άφθονα τρεχούμενα νερά και αιωνόβια πλατάνια σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων, η οποία συνεπαίρνει τον επισκέπτη.

Παραμονή στην όμορφη τοποθεσία για γεύμα. Επιστροφή στο κέντρο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε μενού 2 πιάτων (σαλάτα-κυρίως-επιδόρπιο) στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

13/11/2024 ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Ουρανούπολη Χαλκιδικής

Μετά το πρωινό ξεκινάμε με πρώτο προορισμό την Ουρανούπολη και στις 10.30 ξεκινά η κρουαζιέρα μας στο Άγιο Όρος όπου προσεγγίζεται από τη Νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου του Άθω. Η όλη εμπειρία της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος είναι μοναδική. Για 40 λεπτά περίπου μέχρι το πρώτο μοναστήρι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το θαύμα της φύσης η οποία είναι ανέγγιχτη από ανθρώπινο χέρι. Μοναδικές παραλίες και άγρια ομορφιά από πράσινο, βουνό, χαράδρες και απότομα βράχια.
Το πρώτο μοναστήρι που συναντάμε είναι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου και στη συνέχεια, Ιερά Μονή Ξενοφώντος, Ιερά Μονή Παντελεήμωνος (Ρώσικο), Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, τη Δάφνη (λιμάνι), Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, Ιερά Μονή Γρηγορίου, Ιερά Μονή Διονυσίου, Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και οι σκήτες, Νέα Σκήτη και Αγίας Άννας.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες, να ακούσετε ξενάγηση, να αγοράσετε αναμνηστικά από το πλοίο ή να απολαύσετε από το σνακ – μπαρ οποιοδήποτε ρόφημα. Η ώρα επιστροφής είναι 13:45 . Μετά στάση για φαγητό ή βόλτα στον Χολομώντα/Αρναία. Επιστροφή στην πόλη και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε μενού 2 πιάτων (σαλάτα-κυρίως-επιδόρπιο) στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

14/11/2024 ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

Λιτόχωρο

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για Λιτόχωρο, μία γραφική κωμόπολη με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και εναλλαγές πλούσιας βλάστησης και αισθητικής αρμονίας και θα κάνουμε προσκύνημα στην Μονή Αγίου Διονυσίου. Έπειτα Φθάνοντας στο φαράγγι του Ενιπέα και αφού περπατήσουμε μια σύντομη διαδρομή, θα απολαύσουμε το όμορφο περιβάλλον και τον καφέ μας εκεί.

Ακολούθως συνεχίζουμε για τον Παλαιό Παντελεήμονα , όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα και φαγητό. Τα καφενεία της περιοχής ψήνουν ελληνικό καφέ στη χόβολη και απαραίτητο συνοδευτικό αποτελούν τα ανατολίτικα γλυκά. Δοκιμάστε τσίπουρο από κούμαρα Ολύμπου! Μην ξεχάσετε να αγοράσετε γλυκά του κουταλιού, σπιτικές μαρμελάδες, ανθόμελο και βότανα!
Επιστροφή στην πόλη και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο σε μενού 2 πιάτων (σαλάτα-κυρίως-επιδόρπιο) στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

15/11/2024 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Τιμή: 560€ κατ’ άτομο

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Φόρτωση αποσκευών και pick up εκδρομέων από κεντρικά σημεία της Νάξου
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΝΑΞΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ-ΝΑΞΟ
• Διαμονή στο ΕL GRECO 3*, επί της Εγνατίας οδού, 5 λεπτά από την Πλ. Αριστοτέλους και το λιμάνι
• Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
• Συμμετοχή στην Κρουαζιέρα Αγίου Όρους
• Πιστοποιημένος ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας
• Αρχηγός/Συνοδός
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
• ΦΠΑ
• φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση)

Δεν περιλαμβάνονται
• Προσωπικά έξοδα
• Είσοδος σε Αρχαιολογικούς χώρους (Βεργίνα)

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κορακίτης Μανώλης 6977432204
Κορακίτης Βαγγέλης 6981078020
Πλέσσα Ειρήνη 6942662660

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.005 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*