Κωμιακή Νάξου: Με επιτυχία η εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού (video+φώτος)

Newsroom
28/10/2024 19:58
 
 
 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, που τιμάται στις 25 Οκτωβρίου, και τον μήνα Οκτώβριο, που έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τη νόσο, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κωμιακή Νάξου εκδήλωση ενημέρωσης. Την πρωτοβουλία ανέλαβε το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορωνίδας σε συνεργασία με τον χειρουργό μαστού και αναπληρωτή διευθυντή της Δ΄ Κλινικής Μαστού του Μαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ» Κωνσταντίνο Χατζόπουλο.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής, όπου οι γυναίκες από την Κωμιακή και τον Απόλλωνα συμμετείχαν μαζικά, έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και έλαβαν κατατοπιστικές απαντήσεις από τον κ. Χατζόπουλο. Στην παρουσίασή του, ο γιατρός τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και επισήμανε ότι η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς όταν εντοπίζεται σε πρώιμο στάδιο. Σημείωσε επίσης τις εξελίξεις στην επιστήμη, με την εξατομίκευση της θεραπείας να προσφέρει νέες προοπτικές στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χατζόπουλο για την πολύτιμη συμβολή του και εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, κ. Αντώνη Χωριανόπουλο, και τα μέλη του συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την παραπάνω ενημερωτική εκδήλωση τόσο στην Κωμιακή όσο και τον Απόλλωνα ο ιατρός κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλες πραγματοποίησε δωρεάν εξετάσεις στις γυναίκες.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 60 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*