Ο Δημήτρης Κόκκορης συζητάει για την τελευταία του προσπάθεια

admin
03/03/2015 00:30
 
 
 

 

Ο Δημήτρης Κόκκορης θα είναι ο Έλληνας αθλητής που θα λάβει μέρος στη μεγάλη προσπάθεια του Αυστραλού Adventurer Huw Kingston να γυρίσει την Μεσόγειο με καγιάκ,​ ​ποδήλατο, περπάτημα και κωπηλασία.

 

Σκοπός της αποστολής, η ευαισθητοποίηση και η οικονομική στήριξη της παγκόσμιας οργάνωσης Save The Children, η οποία​ ​υποστηρίζει παιδιά που έχουν πληγεί από τους πολέμους και συμπλοκές σε​ ​διάφορες χώρες του κόσμου.​
 

Ο Έλληνας κωπηλάτης, μέλος της ομάδας Cannibals​ ​Adventure Team, θα συναντήσει τα υπόλοιπα ​δύο ​μέλη της ομάδας στα Χανιά​, απ' όπου μέσα στο ειδικής κατασκευής κωπήλατο σκάφος τους,​ ​θα ταξιδέψουν ​μαζί ​μέχρι τα νότια παράλια της Τουρκία​ς​, κωπηλατώντας όλη μέρα, χωρίς στάσεις και​ ​χωρίς την υποστήριξη συνοδευτικού σκάφους.


 

Εκεί θα ολοκληρωθεί ​το κωπηλατικό σκέλος αυτής τ​η​ς​ πρωτότυπης ​αποστολής​ ευαισθητοποίησης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 12/02, με τον​ ​Huw Kingston και τον Marin Medak να τραβούν την προσοχή του κόσμου για το​ ​απίστευτο θάρρος και την επιμονή τους.​ ​
 

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα έσοδα της αποστολής θα δοθούν για τις​ ​δράσεις της Οργάνωσης για τα παιδιά της Συρίας.


 

Εμείς μιλήσαμε με τον Δημήτρη Κόκκορη για τη συμμετοχή του στο ταξίδι.
 

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα η πρόσκληση που δέχθηκα από τον Huw Kingston τον οποίο και γνώρισα πέρυσι στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ευ Ζην που διοργανώθηκε τον Ιούνιο του 2014. Τότε, ο Αυστραλός αθλητής είχε περάσει από τη χώρα μας και είχε κάνει απονομή βραβείων στο φεστιβάλ. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως επιλέγει με μεγάλη προσοχή τα άτομα που συμμετέχουν στο εγχείρημα του. Ο Σλοβένος Marin Medak έχει καταφέρει να διασχίσει τον Ατλαντικό με το καγιάκ του".


 

Μιλώντας για το project mediterr annee του Kingston, ο Δημήτρης μας εξηγεί:
"O Huw Kingston κάνει το γύρο της Μεσογείου με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την παγκόσμια οργάνωση Save the Children. Στόχος του είναι να διανύσει 15.000 χλμ περνώντας από 20 χώρες. Όταν ολοκληρώσει την αποστολή του στις 24 Απριλίου, θα έχει ταξιδέψει 12 μήνες.
Προσωπικά θα συνδράμω στην αποστολή από τα Χανιά και θα ξεκινήσουμε μόλις έρθουν στην Κρήτη από τη Μάλτα όπου βρίσκονται τώρα. Θα κωπηλατούμε εναλλάξ από 2 ώρες ο καθένας και στο τέλος της αποστολής ο Huw θα φτάσει μόνος στην  Καλλίπολη από όπου και ξεκίνησε".


 

Μας τονίζει πως η 24η Απριλίου ως καταληκτική ημερομηνία, δεν επιλέχθηκε τυχαία.
"Η αποστολή ξεκίνησε ανήμερα της εθνικής εορτής των Αυστραλών, της ημέρας ΑNZAC. Τα αρχικά σημαίνουν "Australian and New Zealand Army Corps" και η επέτειος είναι αφιερωμένη στην στρατιωτική επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων στην Καλλίπολη της Τουρκίας το 1915.
Κατά την διάρκεια της εκστρατείας στην Καλλίπολη σκοτώθηκαν χιλιάδες άνδρες και από τις δύο μεριές. Έτσι, το ταξίδι αυτό αφιερώνεται και γίνεται για τα παιδιά που είναι θύματα των πολέμων".
 

Περί χρηματοδότησης, επισημαίνει: "Τα ποσά με τα οποία χρηματοδοτείται το project προέρχονται από χορηγούς. Εμείς, καλούμε τον κόσμο να λάβει μέρος στη διαδικασία συγκέντρωσης χρηματικού ποσού το οποίο θα διατεθεί για την οργάνωση Save the Children. Η Save the Children είναι μια παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία βοηθά τα παιδιά με ανάγκες σε όλο τον κόσμο".


 

Στο ταξίδι τους, οι τρεις αθλητές δεν θα έχουν καμία βοήθεια και συνοδεία από άλλα σκάφη, κάτι που συμβαίνει και στο μέχρι τώρα ταξίδι του Huw Kingston.
"Η στήριξη μας αν υπάρξει ανάγκη, θα γίνει μόνο μέσω των ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτουμε".
 

Ο  Δημήτρης αναφέρει πως η χρονική διάρκεια του ταξιδιού θα γίνει χωρίς στάσεις και θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες, ενώ μπορεί να διαρκέσει από 10 μέχρι 15 ημέρες.
 

Τονίζει τέλος, πως το όλο εγχείρημα αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, καθώς πέραν του σκοπού για τον οποίο υλοποιείται, απαιτεί "ψυχική δύναμη. Σε τέτοιες προσπάθειες το σώμα σε εγκαταλείπει κάποια στιγμή. Η δύναμη του μυαλού, η συγκέντρωση και η ψυχή, είναι εκείνα που σε κάνουν να συνεχίζεις".
 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε βήμα – βήμα την πορεία τους μέχρι την ολοκλήρωση του ταξιδιού



Το προφίλ του Δημήτρη Κόκκορη
Ο Δημήτρης είναι ένας πολυδιάστατος αθλητής. Είχε τη τύχη o πατέρας του να τον βγάλει από μικρό παιδί στη θάλασσα και στα βουνά. Έτσι σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε ιστιοσανίδα και χιονοδρομία. Αυτά τα δύο αθλήματα τα υπηρέτησε αγωνιστικά μέχρι και τα 18 του όπου έφυγε για Αμερική, να σπουδάσει Διοίκηση Γραφικών Τεχνών & Επικοινωνία.  Ταυτόχρονα στα σχολικά του χρόνια συμμετείχε σε διασυλλογικούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα αθλήματα του στίβου και του τένις, με πολλές διακρίσεις. Πριν φύγει για Αμερική, είχε ολοκληρώσει την αγωνιστική του εκπαίδευση στην ιστιοπλοΐα ανοικτής  θαλάσσης.
Στην Αμερική ήταν βασικό μέλος της πανεπιστημιακής ομάδας κολύμβησης και water polo, κερδίζοντας μια χρονιά το πολιτειακό πρωτάθλημα.


 

Εκεί ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά και με τις πολεμικές τέχνες, την ιππασία, το aerobic, έκανε την πρώτη του ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο, ενώ απέκτησε και την πιστοποίηση του ως  ναυαγοσώστης του Ερυθρού Σταυρού της Αμερικής. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συμμετείχε μια χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικού aerobic, το οποίο και  κέρδισε στην κατηγορία του.
 

Στη συνέχεια εργάστηκε για 3 χρόνια ως γυμναστής αεροβικής σε γυμναστήρια της Αθήνας. Το 2004 γύρισε πάλι στο βουνό ξεκινώντας αναρρίχηση και χειμερινή ορειβασία, παρακολουθώντας τις αντίστοιχες σχολές ορειβατικών συλλόγων. Παρέα με τον Τζώρτζη Μηλιά, έχει ανοίξει το αναρριχητικό πεδίο Κόκκινη Στέγη στον Παρνασσό. Σήμερα προσπαθεί να συμπληρώσει την απαραίτητη δράση του στα βουνά, με σκοπό στο μέλλον να καταφέρει να γίνει οδηγός βουνού. Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, απέκτησε τα διπλώματα του στην αυτόνομη κατάδυση και έκανε επανεκπαίδευση στη ναυαγοσωστική και τις πρώτες βοήθειες. Ασχολείται ενεργά με το ποδήλατο βουνού, την ορειβασία και την άθληση στη φύση.
 

Τον Σεπτέμβριο του 2009 ήρθε σε πρώτη επαφή με το θαλάσσιο καγιάκ, κάνοντας τον γύρο της Λευκάδας. Έκτοτε έχει κωπηλατήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας περίπλους και διάπλους νησιών. Το 2012, παρέα με τον Σταύρο Γεωργαράκη, ξεκίνησαν την οργάνωση μιας ομάδας περιπέτειας, την Cannibals Adventure Team, με σκοπό να μεταδώσουν σε όλο τον κόσμο την αγάπη τους για τη φύση και το μικρόβιο της ασφαλούς ενασχόλησης και εκπαίδευσης στις υπαίθριες δραστηριότητες.

 

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Δημήτρη, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.dimitriskokkoris.com ή στοhttps://www.facebook.com/cannibals.gr

Πηγή: news247

 

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*