Ασφαλής απεγκλωβισμός δύο φιδιών από οικίες στη Νάξο – Παρέμβαση του Συλλόγου Άγριας Ζωής

Newsroom
19/05/2025 11:06

Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τη διάσωση και επανένταξη άγριων ζώων

Δύο ακίνδυνα φίδια απεγκλώβισε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου», έπειτα από κλήσεις κατοίκων που τα εντόπισαν σε οικίες στο νησί.

Πρόκειται για έναν λαφιάτη (Elaphe quatuorlineata) μήκους 1,20 μέτρων και έναν Ερυξ (Eryx jaculus), δύο είδη απολύτως ακίνδυνα και ωφέλιμα για τα οικοσυστήματα της Νάξου. Μετά τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους, τα φίδια αφέθηκαν ελεύθερα σε κατάλληλες περιοχές, μακριά από κατοικημένες ζώνες, ώστε να συνεχίσουν τον φυσικό τους κύκλο προστατευμένα.

Ο Σύλλογος εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι κάτοικοι του νησιού δεν αντιμετωπίζουν πια τα φίδια με φόβο ή επιθετικότητα, αλλά με σεβασμό και κατανόηση για τον ρόλο τους στη φύση.

«Είναι πολύ ευχάριστο πως όλο και περισσότεροι κάτοικοι του νησιού έχουν αποβάλει την αντίληψη του “κακού φιδιού” και φέρονται με σεβασμό στα πολύ ωφέλιμα αυτά ερπετά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

Η Νάξος φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ερπετών, τα περισσότερα από τα οποία είναι ακίνδυνα και παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των πληθυσμών εντόμων και τρωκτικών. Η σωστή ενημέρωση και η αλλαγή της στάσης των ανθρώπων απέναντι στα φίδια αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της βιοποικιλότητας του νησιού.

Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» συνεχίζει να παρεμβαίνει, να διασώζει και να ευαισθητοποιεί, προάγοντας την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και άγριας ζωής.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post