Φωστιέρης: Ο «Σκοπελίτης» είναι αξιόπλοος και θα συνεχίσει να δαμάζει τα κύματα

skopelitis
admin
02/09/2017 09:37
 
 
 

Τέλος στις φήμες περί απόσυρσης του θρυλικού πλοίου «Εξπρές Σκοπελίτης» και απομόνωσης των μικρών Κυκλάδων βάζει ο καπετάνιος του, Γ.Φωστιέρης μιλώντας στο naxostimes.gr.

Η σύμβαση που έχει υπογραφεί για την άγονη γραμμή που συνδέει τη Νάξο με τις μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό λήγει στις 31 Οκτωβρίου και ακόμη δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και αποτελεί μια τυπική διαδικασία που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αφήνει τα νησιά χωρίς σύνδεση.
«Η πάγια γραμμή είναι ότι όλες οι συμβάσεις για τις άγονες γραμμές που υπάρχουν στην Ελλάδα λήγουν κάποια χρονική στιγμή. Μαζί με τη δική μας λήγουν κι άλλες. Τότε το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας δημοπρατεί τις γραμμές και από κει και πέρα ο κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει προσφορά. Και ακολουθείται η συνήθης διαδικασία που γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν είναι μόνιμες γραμμές αυτές» εξηγεί ο κ. Φωστιέρης.
Κανονικά, όπως σημειώνει ο καπετάνιος, η διαδικασία αυτή θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει περίπου τον Ιούνιο ώστε μέχρι τον Οκτώβριο που λήγει η σύμβαση να είχε διασφαλιστεί η επόμενη ημέρα για τον «Σκοπελίτη».
«Είμαι καπετάνιος στη συγκεκριμένη γραμμή από το 1990 και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις από πλευράς πολιτείας, όπως είθισται, δίνεται σε αυτούς που έχουν ήδη τη γραμμή μια απευθείας ανάθεση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να μην μείνουν τα νησιά χωρίς καράβι μέχρι να βγει η επόμενη σύμβαση» τονίζει.
Ο κ. Φωστιέρης, επίσης, τονίζει ότι ο «Σκοπελίτης» είναι ένα αξιόπλοο καράβι, είναι εν ισχύ και δεν έχει κανένα πρόβλημα ηλικιακό, αφού είναι πολύ νεότερο από άλλα που κυκλοφορούν. «Όλα τα υπόλοιπα είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων» όπως τονίζει.
«Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε όταν διάβασε ότι σταματάει το πλοίο που έχει ταυτιστεί με τις μικρές Κυκλάδες. Όλο αυτό είναι μια τυπική διαδικασία. Τώρα εάν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος και δεν μειοδοτήσουμε εμείς, τότε κάποιος άλλος θα πάρει τη γραμμή και θα συνεχίσουν τα δρομολόγια. Αυτό θα φανεί όταν βγει η προκήρυξη. Δεν μπορούμε να προδικάζουμε το τι θα συμβεί. Εμείς είμαστε αξιόπλοοι και θα καταθέσουμε την πρότασή μας για τη γραμμή» καταλήγει.

Κική Μαργαρίτη

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*