Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Μυκόνου Χρήστου Βερώνη στην αιφνιδιαστική τοποθέτηση μεγάλων διαφημιστικών πλαισίων στον εξωτερικό χώρο του Αερολιμένα
Την έντονη αντίδραση του Δήμου Μυκόνου προκαλεί η αιφνιδιαστική έναρξη τοποθέτησης μεγάλων φωτιζόμενων διαφημιστικών πινακίδων στον εξωτερικό χώρο του Αερολιμένα του νησιού.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος, τονίζοντας ότι πρόκειται για κατασκευές που προσβάλλουν την αισθητική, την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και την πολιτιστική ταυτότητα της Μυκόνου. Όπως επισημαίνει, η Μύκονος συγκαταλέγεται στις περιοχές όπου απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση σε ζώνες αεροδρομίων, κάτι που καθιστά την υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση έξι διαφημιστικών πλαισίων αντικείμενο σοβαρής αμφισβήτησης.
Ο Δήμος προχώρησε ήδη σε αποστολή επιστολής προς τα αρμόδια Υπουργεία και τις Αρχές –μεταξύ αυτών τα Υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας– ζητώντας την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης και την οριστική απαγόρευση κάθε τέτοιας ενέργειας.
«Η Μύκονος δεν είναι χώρος για διαφημιστική ρύπανση. Είναι παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού, φυσικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής αρμονίας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Η επιστολή του κ. Βερώνη
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

























