Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. Dr. Γεώργιος Βάλλης ζητά από τις αρχές να απομακρύνουν άμεσα το συρματόπλεγμα και να παρουσιάσουν μόνιμη λύση
Σαφές μήνυμα για την άμεση απομάκρυνση του συρματοπλέγματος που τοποθετήθηκε στην Πορτάρα της Νάξου, απευθύνει με επιστολή του προς τις αρμόδιες αρχές ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Dr. Γεώργιος Βάλλης.
Στην επιστολή, που κοινοποιείται μεταξύ άλλων στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο κ. Βάλλης εκφράζει την έντονη αντίθεση της Ένωσης αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην περιφραγμένη με συρματόπλεγμα εικόνα του εμβληματικού μνημείου.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη προστασίας μετά τα περιστατικά βανδαλισμών, ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. υπογραμμίζει ότι η λύση δεν μπορεί να βρίσκεται σε υλικά που «προσβάλλουν την ιερότητα του χώρου». Ζητά την άμεση απομάκρυνση του συρματοπλέγματος, την παρουσίαση συγκεκριμένου σχεδίου μόνιμης διαμόρφωσης με σεβασμό στην αισθητική και την ιστορική αξία του χώρου, καθώς και τη φυσική φύλαξη του μνημείου.
«Η Πορτάρα δεν είναι εργοτάξιο, δεν είναι χωράφι, δεν είναι όριο ασφαλείας. Είναι η ίδια η ψυχή της Νάξου», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, καλώντας τις αρχές να σταθούν στο ύψος της πολιτιστικής τους ευθύνης.

Το pdf με το πλήρες κείμενο της επιστολής

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

























