Η Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια τίμησε την παράδοση και την τοπική κοινωνία (video)

Newsroom.
31/05/2026 09:47

Μια ξεχωριστή εκδήλωση που ανέδειξε την ταυτότητα των νησιών και τη δύναμη της κοινότητας

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε η Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, μια εκδήλωση-θεσμός που τιμά την αλιευτική παράδοση και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Η γιορτή αποτέλεσε σημείο συνάντησης κατοίκων, επισκεπτών και τοπικών φορέων, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για το μέλλον των νησιών.

Η Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια αποτέλεσε και φέτος μια σημαντική στιγμή για την τοπική κοινωνία, φέρνοντας στο προσκήνιο την ιστορία, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την ιδιαίτερη ταυτότητα του νησιού, όπως αναφέρει ο έπαρχος Νάξου, Ιωάννης Μαργαρίτης.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η εκδήλωση ανέδειξε τη στενή σχέση των κατοίκων με τη θάλασσα και την αλιευτική παράδοση, ενώ παράλληλα αποτέλεσε ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στη γιορτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Κωβαίος και Βαγγέλης Κατσαράς, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων Κατερίνα Πρασίνου.

Όπως επισημάνθηκε, η πραγματική δύναμη των νησιών βρίσκεται στους ανθρώπους τους, στις σχέσεις εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται διαχρονικά και στις κοινές αξίες που ενώνουν τις τοπικές κοινωνίες. Η Γιορτή του Ψαρά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος βρέθηκε στα όμορφα Κουφονήσια στο γλέντι “Του ψαρά”, που διέρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με πάνω από 2000 άτομα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Comments are closed.