Καιρός: Με ήλιο, μελτέμια και άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο στις Κυκλάδες

Newsroom.
11/07/2026 08:18

Ζεστό καλοκαιρινό σκηνικό με ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο και πιθανότητα για μεμονωμένες απογευματινές καταιγίδες στα ηπειρωτικά

Με υψηλές θερμοκρασίες, άφθονη ηλιοφάνεια και τα μελτέμια να παραμένουν ισχυρά στο Αιγαίο θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικές καταιγίδες δεν αποκλείονται στα ορεινά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει μία ακόμη ημέρα με καθαρά καλοκαιρινά χαρακτηριστικά, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα ηπειρωτικά. Στα νησιά και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν, συγκρατώντας τη θερμοκρασία σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Τα μελτέμια θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού στο Αιγαίο, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες δροσιάς, αλλά και αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών λόγω των ισχυρών ανέμων.

Παρά την επικράτηση της ηλιοφάνειας, δεν αποκλείεται τις απογευματινές ώρες να αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, δίνοντας πρόσκαιρες και μεμονωμένες καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές.

Συνολικά, το Σάββατο αναμένεται να κυλήσει με έντονη ζέστη, αρκετή ηλιοφάνεια και τους βοριάδες να επιμένουν στο Αιγαίο, συνθέτοντας ένα τυπικό καλοκαιρινό σκηνικό για τα μέσα Ιουλίου.

Πορεία για αρκετή ζέστη μετά τις 15-16/7 και έως τις 21/7 μας προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για καύσωνα. «Θα έχουμε πολύ ζέστη και η τάση είναι να ανέβει η θερμοκρασία σημαντικά».

Πάντως για το Σάββατο 11/7 ο καιρός θα είναι καλός και κάποια σύννεφα θα έχουμε σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και ίσως έχουμε ένα πέρασμα από βροχές και κάποιες τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 στα κεντρικά, τους 28 με 33 στα βόρεια και τους 31 βαθμούς στα νότια. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει έως τους 32 βαθμούς και στα ανατολικά νησιωτικά από 29 έως και 31 βαθμούς.

Την Κυριακή, θα έχουμε ένα πέρασμα με βροχές στην ορεινή Δράμα και Ξάνθη και ίσως έχουμε και κάποιες βροχές στα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι επίσης καλός και από 15-16/7 η θερμοκρασία θα ανέβει στα ηπειρωτικά φτάνοντας ακόμη και τους 37 – 38 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για το Σάββατο 11 Ιουλίου 

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα δυτικά και νότια ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα παράκτια αύρες (νότιοι) με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και τοπικά στα νότια έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα παράκτια θαλάσσια αύρα (νότιοι) με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-07-20226
Γενικά αίθριος καιρός, όμως στη Μακεδονία και τη Θράκη και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: dnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post

Comments are closed.