Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης προειδοποιεί για συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου και ζητά μόνιμες λύσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας
Την έντονη ανησυχία και αγανάκτησή της για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ανάφης εκφράζει η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων του νησιού, με επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Για επιστροφή της Ανάφης σε συνθήκες ακτοπλοϊκής απομόνωσης από την 1η Σεπτεμβρίου προειδοποιεί η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, με τη λήξη των δύο επιπλέον θερινών δρομολογίων του «Blue Star 1», το νησί θα εξυπηρετείται από τον Πειραιά μόνο δύο φορές την εβδομάδα με το «Blue Star Chios».
Παράλληλα, σύμφωνα με την Ένωση, δεν υπάρχει ενημέρωση για τα δρομολόγια του «Μαΐστρου» της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης μετά τις 12 Σεπτεμβρίου. Επισημαίνεται επίσης ότι εξακολουθεί να απουσιάζει το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο που εξυπηρετούσε την Ανάφη και προσέφερε σημαντικές λύσεις στις μετακινήσεις των κατοίκων.
Οι επαγγελματίες του νησιού υποστηρίζουν ότι η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση οδηγεί σε συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου και προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και στην τοπική κοινωνία.
«Οι υποσχέσεις μόνιμων λύσεων στα ακτοπλοϊκά προβλήματα της Ανάφης αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός», τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Η διαμαρτυρία κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, στον Δήμο Ανάφης και στους βουλευτές των Κυκλάδων.
Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης, Γεώργιος Χάλαρης, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις































































