Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι – Ανεβαίνει σταδιακά ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες χωρίς ένδειξη ακραίου καύσωνα
Με τοπικές βροχές, πρωινές καταιγίδες και ισχυρούς βόρειους ανέμους έως 7 μποφόρ ξεκινά το Σάββατο στις Κυκλάδες, ωστόσο από το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα ανεβεί αισθητά, χωρίς να διαφαίνεται ακραίο επεισόδιο ζέστης.
«Άνοδος της θερμοκρασίας στην Ελλάδα χωρίς ακραία ζέστη. Ομως! Νέο κύμα καύσωνα στη Δυτικοκεντρική Ευρώπη προς τα τέλη Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου!
Μετα την αισθητή πτώση που παρουσίασε σήμερα η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές αναμένεται να σημειώσει σταδιακή αισθητή άνοδο τις επόμενες ημέρες, χωρίς όμως, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, να διαφαίνεται κάποια ακραία ζέστη για τη χώρα μας μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.
Οι τιμές που παρουσιάζονται στο μετεώγραμμα αφορούν τη μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Από τους περίπου 27 βαθμούς του Σαββάτου 25 Ιουλίου, η μέση μέγιστη θερμοκρασία θα ανέβει στους 31 βαθμούς την Κυριακή και κοντά στους 33 βαθμούς τη Δευτέρα και την Τρίτη. Από την Τετάρτη 29 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου θα σταθεροποιηθεί περίπου στους 32 βαθμούς, ενώ το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου αναμένεται νέα μικρή άνοδος στους 33 με 34 βαθμούς.

Φυσικά, οι θερμοκρασίες αυτές δεν θα είναι ίδιες σε ολόκληρη τη χώρα. Στο κάτω μέρος του μετεωγράμματος μπορεί ο καθένας να υπολογίσει περίπου τη μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται στην περιοχή του, ανάλογα με το ανάγλυφο και την απόσταση από τη θάλασσα.
Στις κλειστές πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα, αλλά και στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, υπολογίστε περίπου έναν έως δύο βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία. Αντίθετα, στα ορεινά, στα παράκτια, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη υπολογίστε περίπου τρεις έως πέντε βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.
Πιο ζεστά θα παραμείνουν τα δυτικά τμήματα της χώρας, όπου η επίδραση των μελτεμιών είναι σαφώς μικρότερη. Στην ανατολική και νότια Ελλάδα τα μελτέμια θα ενισχύονται κατά διαστήματα μόνο, συγκρατώντας πάντως κάπως τη θερμοκρασία, κυρίως στα νησιά και στα παράκτια τμήματα.
Η Δυτική Ελλάδα θα βρίσκεται πιο κοντά στη θερμή αέρια μάζα που αναμένεται να επηρεάσει για τρίτη φορά φετος το καλοκαίρι, τη Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη και η οποία τείνει να εξελιχθεί σε νέο κύμα ίσως και ισχυρού καύσωνα εκεί προς το τέλος Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου.
Για τη χώρα μας, όμως, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο ακραίο επεισόδιο ζέστης. Θα έχουμε μια αρκετά ζεστή περίοδο, με υψηλότερες θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και στις κλειστές πεδινές περιοχές, αλλά χωρίς γενικευμένες ακραίες τιμές.
Λεπτομέρειες, φυσικά, στα καθημερινά δελτία καιρού μέσα από το κανάλι μου στο YouTube και τη σελίδα μου στο Facebook.
Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου Για να μη χάνετε τον… καιρό σας»
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για το Σάββατο 25 Ιουλίου
Σύμφωνα με την προειδοποίηση της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ
ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΏΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΏΣΕΩΝ, ΠΡΟΒΛΈΠΟΝΤΑΙ:
1. Στις Σποράδες μέχρι τις πρωινές ώρες.
2. Στην Εύβοια (κυρίως στην κεντρική και βόρεια) μέχρι τις πρωινές ώρες.
3. Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (ν. Λήμνος, Θάσος ,Σαμοθράκη) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
4. Στη Μαγνησία (κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια – παραθαλάσσια)μέχρι τις πρώτες ώρες.
Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα φτάσει τους 28 με 29 και τοπικά στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 30 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θάσο και τη Σαμοθράκη τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και νωρίς το πρωί έως 6μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 με 29 και τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μαγνησία(κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια) τις πρώτες ώρες, στις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στην κεντρική και βόρεια) μέχρι τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 και στην Κρήτη έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Λήμνο θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα Νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 και τοπικά στα νότια τους 29 με 30βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-07-2026
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 29 με 30 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-07-2026
Στα κεντρικά και τα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-07-2026
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, τοπικά στο βόρειο Ιόνιο και το Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






























































