Δύο δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Κουφονήσι, Σύρο, Τήνο και Μύκονο ακυρώθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ μετά την άρση του απαγορευτικού ανακοινώθηκαν νέες ώρες αναχώρησης από Ραφήνα, Λαύριο και Πειραιά
Νέες ανατροπές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τις Κυκλάδες προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν αναχωρήσεις πλοίων και να τροποποιηθούν αρκετά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής.
Μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προχώρησαν σε νέο προγραμματισμό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τα νησιά των Κυκλάδων.
Ακολουθούν οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τις Κυκλάδες μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου:
Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου και το πιο πιθανό είναι τα δρομολόγια να εκτελεστούν με νέο προγραμματισμό μετά τις 4 το απόγευμα, όπως έγινε και την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.
Δύο ακυρώσεις αναχωρήσεων προς Κυκλάδες χάλασαν τα σχέδια των επιβατών τόσο του Super Speed Jet 4 που θα αναχωρούσε για Πάρο, Νάξο και Κουφονήσι, όσο και εκείνων που είχαν εισιτήρια για το Blue Star Paros με προορισμό τη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο.
Τα πλοία έμειναν δεμένα λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ τα υπόλοιπα 17 προγραμματισμένα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά για τις Κυκλάδες από τον Πειραιά, όπου είναι μεγάλη και η κίνηση προς Αργοσαρωνικό.
Ωστόσο, υπάρχουν τροποποιήσεις δρομολογίων, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να δουν πού, πώς και πότε θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο για το οποίο είχαν προμηθευτεί εισιτήριο.
Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται μετά το μεσημέρι σήμερα αλλά και αύριο, Κυριακή 16 Αυγούστου.
Τροποποιήσεις δρομολογίων
Από τη Ραφήνα, η Fast Ferries ανακοίνωσε ότι, μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου, το FAST FERRIES ANDROS αναχωρεί στις 13:15 για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και Πάρο, ενώ το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. αναχωρεί στις 13:00 για Τήνο, Μύκονο, Νάξο και Πάρο.
Παράλληλα, η SEAJETS γνωστοποίησε τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν τις επόμενες ώρες από Πειραιά και Λαύριο: Από τον Πειραιά, το WORLDCHAMPION JET αναχώρησε στις 11:30 για Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη και Ηράκλειο, το CHAMPION JET 2 θα αναχωρήσεις στις 14:00 για Σύρο, Τήνο και Μύκονο, ενώ στις 15:00 αναχωρούν το EUROCHAMPION JET για Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη και το CHAMPION JET 1 για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο.
Από το Λαύριο, στις 15:00 αναχωρεί το TERA JET 2 για Τήνο και Μύκονο, καθώς και το SUPERSTAR για ‘Ανδρο και Τήνο.
Η ενημέρωση από τη SEAJETS για τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν τις επόμενες ώρες
Αναχωρήσεις Από Πειραιά:
• WORLDCHAMPION JET στις 11.30 για Πάρο – Νάξο – Σαντορίνη – Ηράκλειο
• CHAMPION JET 2 στις 14.00 για Σύρο – Τήνο – Μύκονο
• EUROCHAMPION JET στις 15.00 για Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σαντορίνη
• CHAMPION JET 1 στις 15.00 για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο – Μήλο
Αναχωρήσεις Από Λαύριο:
• TERA JET 2 στις 15.00 για Τήνο – Μύκονο
• SUPERSTAR στις 15.00 για Άνδρο – Τήνο
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
































































