Νάξος: «Ανοιχτή Σκηνή» στη Μονή – Μια μεγάλη μουσική συνάντηση στην Πλάτσα

Newsroom.
14/09/2026 09:40

Τέσσερα μουσικά σχήματα δίνουν ραντεβού στις 19 Σεπτεμβρίου στη Μονή Νάξου, σε μια βραδιά ανοιχτή σε όσους θέλουν να παίξουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν

Μια μεγάλη μουσική συνάντηση στήνεται στην καρδιά της Μονής Νάξου, με την «Ανοιχτή Σκηνή» να δίνει ραντεβού με το κοινό το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026, στην Πλάτσα του χωριού.

Ο Σύλλογος Μονιατών Νάξου «Η Τέχνη» προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική, την έκφραση και κυρίως στη χαρά της συνάντησης και της συμμετοχής.

Η φιλοσοφία της «Ανοιχτής Σκηνής» είναι απλή: μουσικοί και κοινό γίνονται μια μεγάλη παρέα, σε έναν χώρο ανοιχτό σε διαφορετικούς ήχους και μουσικές αναζητήσεις.

Τέσσερα μουσικά σχήματα στην Πλάτσα της Μονής

Η μουσική θα ξεκινήσει από τις 19:00, με τέσσερα σχήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο στη σκηνή.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

19:00 – Voces Vagantes
20:00 – Αιθερία
21:00 – High On Vigers
22:00 – Rockανιδεοι

Τέσσερις διαφορετικές μουσικές παρουσίες θα συναντηθούν στην Πλάτσα, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα που θα εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Μια σκηνή ανοιχτή σε όλους

Η «Ανοιχτή Σκηνή» δεν αντιμετωπίζει τη μουσική ως μια παράσταση που χωρίζει τους καλλιτέχνες από το κοινό. Αντίθετα, η ίδια η ιδέα της διοργάνωσης στηρίζεται στη συμμετοχή και στη δημιουργία μιας μεγάλης μουσικής παρέας.

Όσοι βρεθούν στη Μονή μπορούν να έρθουν για να ακούσουν μουσική, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να μοιραστούν τη βραδιά με τους μουσικούς και την παρέα της διοργάνωσης.

Με φόντο την Πλάτσα της Μονής, ένα από τα ορεινά χωριά της Νάξου μετατρέπεται για ένα βράδυ σε μια ανοιχτή μουσική σκηνή, όπου διαφορετικοί ήχοι και άνθρωποι συναντιούνται χωρίς αποστάσεις.

Το φωνητικό σύνολο Voces Vagantes είναι αυτοοργανωμένο, αποτελείται από ερασιτέχνες τραγουδιστές και δημιουργήθηκε με αφορμή το Μουσικό Σεργιάνι, που έγινε στο Χαλκί Νάξου τον Αύγουστο του 2026.

Ένα φωνητικό σύνολο με κιθάρα που αγαπά το τραγούδι και το παρουσιάζει με τη δική του, ξεχωριστή ματιά.

Παραδοσιακά αλλά και πιο σύγχρονα ελληνικά τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια που έχουν μεγαλώσει παρέες και έχουν γίνει μέρος της κοινής μας μνήμης, ξανασυστήνονται μέσα από φρέσκες ενορχηστρώσεις, ιδιαίτερες φωνητικές αρμονίες και πρωτότυπες εκτελέσεις. Με βασικά όπλα τις φωνές και μια κιθάρα, οι Voces Vagantes αναζητούν έναν διαφορετικό τρόπο να αφηγηθούν γνώριμες μελωδίες, κρατώντας ζωντανό το συναίσθημα και την αυθεντικότητα των τραγουδιών, αλλά δίνοντάς τους έναν καινούργιο ήχο.

Μουσική για παρέες, για καλοκαίρια που πέρασαν, για στιγμές που μοιραζόμαστε και τραγούδια που, όσο κι αν τα έχουμε ακούσει, μπορούν πάντα να μας εκπλήξουν ξανά.

Το σχήμα Αιθερία είναι εμπνευσμένο από παραδοσιακά τραγούδια για την φύση τα οποία μεταφέρει σε ακουστικούς ηχότοπους που ταξιδεύουν την ψυχή.

Η Μόνικα Φρις, γεννήμενη στο Μόναχο, ακολούθησε από νεαρή ηλικία ένα μουσικό ταξίδι στους ήχους της Ανατολής, μελετώντας επί περισσότερα από τριάντα πέντε χρόνια διαφορετικά συστήματα τροπικής μουσικής. Δίπλα στον Άγγελο Μιχελή εμβάθυνε την γνώση για την μουσική παράδοση της Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κύρια όργανά της είναι ο πλαγίαυλος, το νέι και το μπεντίρ.

Η Βάσω Λιάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμπάκα, όπου ξεκίνησε τη μελέτη της Βυζαντινής Μουσικής. Ζώντας πλέον μόνιμα στη Νάξο, συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική ζωή του νησιού μέσα από χορωδίες και μουσικά σχήματα. Ασχολείται με το μαντολίνο, το νέι και το μπεντίρ.

Ο Νίκος Χερουβείμ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με το ούτι ως αυτοδίδακτος μουσικός. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Νάξο και συμμετέχει σε διάφορα δρώμενα του νησιού.

Οι High On Vigers είναι μια πενταμελής heavy rock μπάντα που σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2017. Βάιγκερ (Βαϊγκερι) είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτά στην ελληνική φύση, το γαϊδουραγκαθο. Τουλάχιστον στη διάλεκτο των High on Vigers. Η μπάντα αντλεί επιρροές από το heavy rock, τη stoner μέταλ και τη grunge μετασχηματίζοντας την σε ένα hard rock με doom αισθητική ψυχεδέλεια με νευρωτικούς (αλλά όχι νευρωτυπικούς) στίχους που πηγάζουν από τα πιο σκοτεινά μέρη μέχρι τα πιο ηλιόλουστα τοπία.

Τα μέλη: Γρηγόρης-κιθάρα/φωνή, Νίκος-μπάσο, Λουκάς-ντραμς και Κώστας-κιθάρα ενώ οι στίχοι είναι του Σαράντου Φράγκου

Οι ROCKANΙΔΕΟΙ είναι 3 φίλοι που βρέθηκαν στη Νάξο, εδώ και 3 χρόνια. Μελοποιούν στίχους του Σαράντου Φράγκου σε rock, blues και reggae αποχρώσεις.

Έχουν παίξει σε lives στην Πλάτσα της Μονής και στο South Beach Bar στον Ορκό.Το σχήμα είναι ανοιχτό σε νέα μέλη και συνεργασίες και έχουν παίξει με πολλούς μουσικούς που μένουν ή πέρασαν απ’ το νησί.

Όπως λένε και οι ίδιοι: «Δεν ψάχναμε τίποτα και το rock δεν είχε ιδέα για ’μας»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post

Comments are closed.